Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Profwielrenner wordt weer triatleet
Nieuws

Profwielrenner wordt weer triatleet

De Zuid-Afrikaanse wielrenner Nic Dougall stopt met wielrennen en stapt opnieuw over naar de triatlonsport. Op jonge leeftijd was hij ooit wereldkampioen sprinttriatlon bij de age groupers. Net zoals Victor Campenaerts bij ons maakte hij de overstap naar het profwielrennen. Maar nu stopt de 26-jarige wielerprof van Dimension Data definitief met de koers en kondigt hij zijn terugkeer aan naar zijn vroegere liefde, de triatlon.

Nicolas Dougall is een globetrotter. Hij heeft de Zuid-Afrikaanse nationaliteit, maar werd geboren in Groot-Brittanië en groeide op in Australië. De laatste jaren woonde hij in Girona.

Jonge tijdritspecialist

Als prof boekte hij geen enkele zege, maar hij bewees wel zijn waarde voor het Dimension Data team als knecht in de laatste Vuelta. Er is overigens een gelijkenis met Victor Campenaerts. De Europese kampioen tijdrijden was voor zijn wielercarriere ook actief als triatleet. Bovendien blonk Nic Dougall op jonge leeftijd uit in het tijdrijden. Zo werd hij bij de beloften vice-kampioen tijdrijden. In 2014 werd hij prof bij MTB-Qhubeka, de voorloper van Dimension Data.

https://www.instagram.com/p/BsEUSc7lveL/

Zijn beste triatlonprestatie leverde hij op jonge leeftijd. Op het WK sprinttriatlon in de Grand Final in Gold Coast werd hij in 2009 wereldkampioen in de age group M16-M19. Hij zette toen de snelste tijd van alle age groupers neer.

Cam Wurf onder de indruk

Dat heeft ook Cam Wurf in de gaten. Die reageerde op Instagram dat hij in de toekomst rekening houdt met Dougall. “Aangezien hij een junior wereldkampioen ITU is, met daarbovenop een aantal jaar in de UCI World Tour… Wellicht is hij op weg naar een dominante rol in het Ironman circuit de komende jaren,” aldus Cameron.

https://www.instagram.com/p/Br61dWvlc6x/

Op Instagram werd Nic Dougall in 2017 wereldberoemd toen hij op een training een konijntje redde en het onder zijn trui mee naar de top van de klim nam

https://www.instagram.com/p/BYgSw_0H5HM/