Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Javier Gomez: “Tokio? Alleen als ik competitief kan zijn”
Javier Gomez wordt door Patrick Lange onthaald aan de finish in Hawaii 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Hawaii

Javier Gomez: “Tokio? Alleen als ik competitief kan zijn”

Wat zal 2019 brengen voor de Spaanse triatleet Javier Gomez? Bij zijn terugkeer in Spanje is de grote vraag deze dagen in de Spaanse pers of hij voor de World Triathlon Series blijft gaan of zich volledig richt op de lange afstand. In een persbericht laat Gomez zelf weten dat hij en zijn team de keuzes openlaten. “Om in Hawaii top te zijn, moet ik me alleen daar op focussen. De Olympische Spelen blijven een mogelijkheid, maar ik moet realistisch zijn en kijken of ik er competitief kan zijn.”

Javier Gomez is nog maar net terug in Pontevedra in Spanje nadat hij ruim twee maanden zijn seizoen 2019 voorbereidde in Nieuw-Zeeland. In december stapte hij daar in het huwelijksbootje met triatlete Anneke Jenkins.

Bij een bezoek aan een plaatselijk jeugd sportkamp in Pontevedra werd hem door de Spaanse pers vooral gevraagd naar zijn toekomstplannen. Het ziet er namelijk steeds meer naar uit dat Javier Gomez de olympische afstand vaarwel zegt en zich voluit zal gooien op de lange afstand. In oktober 2018 nam hij voor het eerst deel aan het WK Ironman in Hawaii. Het leverde een elfde plaats op en dat was minder goed dan de (hoge) verwachtingen. Een aangepaste voorbereiding is de belangrijkste les die Gomez er zelf uit trok.


Maar ik zie nu dat ik vooral in de voorbereiding een aantal fouten gemaakt heb

“Ik ga in 2019 of later zeker terug naar Hawaii. Mijn debuut op het WK Ironman was in oktober niet zoals ik gewild had. Ik was me er op voorhand van bewust dat het niet gemakkelijk zou zijn en dat het een lastige race is om van de eerste keer goed te doen. Maar ik zie nu dat ik vooral in de voorbereiding een aantal fouten gemaakt heb,” vertelt een openhartige Gomez.

“Hawaii is een speciale wedstrijd, die een specifieke voorbereiding vraagt. Ik bekijk nu met mijn team wat we er aan kunnen doen om nog intensiever voor die volledige afstand te trainen. Want ik wil terugkeren naar Hawaii en beter doen.”


Je moet kiezen en rekening houden met veel dingen en zien wat je motiveert

Wil dat dan zeggen dat we Gomez niet meer in de WTS en op de Spelen te zien krijgen? Dat wil de Spanjaard niet gezegd hebben. Hij houdt de deur naar Tokio 2020 immers open. “We sluiten op dit moment niets uit. Momenteel bekijk ik met mijn team wat de planning voor het eerste halfjaar wordt in 2019. Ik zou graag alles willen doen, maar dat kan niet. Je moet kiezen en rekening houden met veel dingen en zien wat je motiveert.”

“De Olympische Spelen in Tokio blijven een mogelijkheid, maar ik moet realistisch zijn en kijken of ik er competitief kan zijn. Maar wat de keuze ook wordt, ik zal mijn best blijven doen en het beste van mezelf blijven geven,” aldus Javier Gomez.

In sommige Spaanse media speculeren ze er vooral op dat Gomez zich volledig op de Ironman Hawaii zal richten, gezien hij op zijn eerste trainingsfoto’s van 2019 op social media alleen maar op de tijdritfiets te zien is.

Bij Triatlon Noticias hielden ze een poll waarin de meerderheid hem overigens toch graag nog op de WTS en in Tokyo wil bezig zien.