Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brownlee en Belgische triatlete winnen eerste rit in Volta A La Marina
Alistair Brownlee wint 1ste rit Vuelta A La Marina (foto: Vuelta A La Marina)
Nieuws

Brownlee en Belgische triatlete winnen eerste rit in Volta A La Marina

Alistair Brownlee is 2019 goed begonnen met een eerste overwinning. Deze keer geen zwemmen en lopen voor de tweevoudige olympische kampioen, wel een wielerwedstrijd in Spanje. De Brit won zondag de openingsrit van de 33ste Volta A La Marina tijdens zijn stage in Calpe, in Spanje. Na Brownlee mocht ook de winnares bij de vrouwen op het podium. En dat was een bekend gezicht: Inge Van den Broeck van Vuelta Turistica was de snelste van vier vrouwen.

Inge Van Den Broeck wint in Spanje (foto: Vuelta A La Marina)

In Alicante zijn de weersomstandigheden een pak beter dan bij ons. En daar profiteren momenteel wel wat wielerploegen en triatleten van. Ook Alistair Brownlee is er zijn seizoen aan het voorbereiden in Calpe, bij ons bekend van Vuelta Turistica bij Jurgen Van Goolen en Inge Van den Broeck. De triatlete (en ex-wielrenster) kwam als eerste vrouw over de streep in Xalo.

Aanval in afdaling col 1ste categorie

Xalo was de gaststad voor de eerste etappe van de Volta A La Marina. De komende vijf zondagen staan nog vijf ritten op het programma. Alistair Brownlee past voor het klassement, maar ging graag in op de uitnodiging om aan de openingsrace deel te nemen. En de Brit bleef niet bij de pakken zitten. Hij ging vanaf de eerste kilometers in de aanval.

Na 23 van de 65 te rijden kilometers hadden Brownlee en zijn medevluchter Angel Lloret al een voorsprong van 1’15 op een peloton van 145 renners. Na de beklimming van de Alto de Bernia, een col van eerste categorie, ging Brownlee er in de afdaling vandoor. Hij reed solo naar de finish en won met 1’05 voorsprong op Lloret. De eerste achtervolgers kwamen op meer dan twee minuten binnen.

Ali in Calpe, Johnny in hittekamer

Terwijl Alistair in Calpe zich voorbereidt, heeft broer Johnny zijn huis verbouwd. In een ruimte met veel glas heeft hij zelf een hittekamer ingericht. Daarin traint hij een aantal uur per week om alvast te wennen aan de warme omstandigheden die in februari op hem wachten in de Super League in Singapore. “Ik wil absoluut een poging doen om van plaats 4 op te schuiven naar het podium in de finale van het SLT seizoen,” vertelde Johnny tegen 220Triathlon.