Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Javier Gomez terug naar korte afstand: “Om voor goud te gaan in Tokio”
Javier Gomez aan het einde van het fietsen in Kona 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Javier Gomez terug naar korte afstand: “Om voor goud te gaan in Tokio”

Vanmiddag heeft Javier Gomez op een persconferentie bij sponsor Santander bekendgemaakt dat hij in 2019 toch volop voor kwalificatie voor de Olympische Spelen wil gaan. De meervoudige wereldkampioen wil zijn trainingen afstemmen op Tokio met de bedoeling voor goud te gaan. “Ik wil niet zomaar naar Tokio gaan, ik wil er bij de beste zijn en niet voor brons, maar voor goud gaan.”

Vorige week nog berichtten we dat Javier Gomez bij terugkeer in Spanje aan de pers had verklaard dat hij twijfelde tussen Kona en Tokio. Die knoop heeft hij nu definitief doorgehakt, al herhaalde hij vanmiddag opnieuw dat hij later terugkeert naar Hawaii, maar dan met een andere voorbereiding. En net zoals vorige week bevestigt hij opnieuw dat Tokio alleen zin heeft als hij competitief kan zijn.

Eerst bij drie beste Spanjaarden horen

“Ik heb al een olympische medaille en uiteraard wil je je altijd verbeteren. Ik wil niet zomaar naar Tokio gaan, ik wil er tot de beste behoren. De Olympische Spelen vinden maar eens in de vier jaar plaats, beter dan dat vind je niet. Maar deze keer teken ik niet voor brons in Tokio, hoewel dat achteraf een geweldig resultaat kan zijn. Een atleet moet altijd naar het maximum streven”, vertelt Javier.

“Dit jaar, tenminste tot juni, zal ik me weer concentreren op de korte afstand en zal ik aan de World Triathlon Series meedoen,” vertelde Gómez Noya. “In de eerste plaats om te zien hoe goed ik ben, want na een jaar op de lange afstand is het nog afwachten. Het eerste doel wordt om bij de drie beste Spanjaarden te zijn en me te kwalificeren voor de Spelen.”

En waarom niet gaan voor een nieuwe wereldtitel. Ook die kans zit er altijd in met Gomez, al laat hij de eerste manche van de WTS schieten. “Ik neem niet deel in Abu Dhabi, maar start in Bermuda en nadien in Yokohama en Leeds. Ook het olympisch test-event in Tokio zelf staat op mijn planning. Het wordt voor mij wel extra aanpassen, want in de WTS zijn het vooral sprintwedstrijden, terwijl op de OS de kwartafstand op het programma staat. En ik ben dan weer gewoon aan de long distance trainingen voor 70.3 en Ironman.”

Vroeg of laat naar Kona

In 2019 hoeven we hem niet in Kona te verwachten, maar hij wil er wel terug naar toe. “Vroeg of laat zal ik terugkeren naar Kona. Ik heb een goede eerste ervaring op de Ironman afstand gehad. De Ironman van Cairns was super met een tweede plaats en een sub-8 finish. In Hawaii heb ik misschien wat fouten gemaakt, had ik me wat meer moeten sparen op de fiets.”

“Ik heb vooral geleerd dat Hawaii een zeer specifieke en complexe wedstrijd is. Bijna alle kampioenen die er gewonnen hebben, hebben zelf ook meerdere jaren nodig gehad. Je moet die wedstrijd leren kennen, er beter worden. Het weer speelt er een grote rol en als je een foutje maakt, dan betaal je dat duur,” aldus de nummer 11 van Hawaii 2018.

Concurrent Brownlee wint al

In Tokio wordt de Brit Alistair Brownlee een van zijn grote concurrenten. Alistair won zondag zijn eerste race van het jaar, een wielerwedstrijd in Alicante waarin onze landgenote Inge Van den Broeck de vrouwenwedstrijd won.