Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Motiverend: Tim Don bij GTN over zijn leven na de ‘Halo’
Tim Don op weg naar Palani Road in Hawaii (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Motiverend: Tim Don bij GTN over zijn leven na de ‘Halo’

Het triatlonjaar 2018 was memorabel, zeker voor Tim Don. Het was het comeback-jaar van de ‘Man with the Halo’. In een uitgebreid interview met GTN heeft Tim het over ‘Life after the Halo’. Hij praat honderduit over zijn zware revalidatie, hoe hij ondanks de brace rond zijn nek al meteen weer ging trainen, zijn comeback wedstrijd en hoe hij zich nu voelt. Als je nog naar wat extra motivatie op zoek was, look no further…

In het interview krijgen we een mooie inkijk in hoe Tim Don zijn revalidatie beleefde… En dat was niet min. “In het begin had ik een rigide nek brace en kon ik niet veel meer dan aquajoggen. Wat zwemmen betrof, kwam ik niet verder dan wat kicken met de benen en rustig rugslag zwemmen. Nadien kreeg ik een iets flexibelere brace zodat ik met behulp van een snorkel kon zwemmen.”

Hij heeft het niet alleen over de revalidatie, ook over de comeback wedstrijden. Zo was Costa Rica, waar hij de 70.3 Ironman won, zijn op 1 na heetste race ooit, moest hij in Hamburg en Denemarken op extra puntenjacht en kwalificeerde hij zich in allerlaatste instantie nog voor Kona.

En aan het slot van het interview heeft hij het over een opvallende carrierewending. Richting Tokio wordt hij namelijk paralympisch guide van Dave Ellis.

Als je een leuke training op je rollen of je powertrainer gepland hebt, dan is bovenstaande video ideaal om je motivatie terug te vinden/naar een hoger niveau te krikken (schrappen wat niet past) 🙂