Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Braden Currie wint in exact 4 uur, Hannah Wells pakt 2de pro zege in Challenge Wanaka
Braden Currie wint de Challenge Wanaka (foto: Challenge Wanaka/Jemma Wells)
Nieuws

Braden Currie wint in exact 4 uur, Hannah Wells pakt 2de pro zege in Challenge Wanaka

Nieuw-Zeelanders Braden Currie en Hannah Wells hebben de halve Challenge triatlon van Wanaka gewonnen. Bij de mannen klopte Currie onder andere zijn landgenoot Dylan McNeice, bij ons bekend van zijn twee deelnames aan de Challenge Geraardsbergen, en power horse Andrew Starykowicz. Maar het meest opvallende was wel zijn finishtijd… Currie deed er 4u00’00 over, wel heel stipt. Hannah Wells pakte nog maar haar tweede zege als pro-triatlete…

Dylan McNeice, vorig jaar tweede in de Challenge Geraardsbergen, kwam in Wanaka als eerste uit het water, op de voet gevolgd door Braden Currie. In het fietsen was het geen verrassing dat Starky aan de leiding ging. Maar op de offroad halve marathon over het strand van Wanaka moest Starykowicz zijn meerdere erkennen in Braden Currie. Zijn finish-tijd zal hij wellicht nooit meer vergeten. Na exact vier uur (nul minuten, nul seconden) pakte Currie de overwinning. Starky werd tweede in 4u02’45. Matt Burton werd derde in 4u04’22. Dylan McNeice werd vijfde.

Tweede zege voor Hannah Wells

Hannah Wells wint Challenge Wanaka (foto: Challenge Wanaka/Jemma Wells)

Bij de vrouwen was Hannah Wells de outsider, want Meredith Kessler en Laura Siddall waren de grote favorietes. Wells kwam als derde uit het water, achter Kessler en de Australische Kerry Morris. In de laatste 20 km van de 90 km fietsen ging Morris op en over Kessler. De Australische begon als eerste aan het lopen, maar na 7 km zag ze Kessler en Siddall samen naar de leiding lopen. Vanaf dan bleef het een spannende strijd. Hannah Wells pakte haar tweede profzege in 4u31’11. Meredith Kessler pakte 1’08 later de tweede plaats. Siddall werd derde in 4u36’37.

Uitslagen Challenge Wanaka