Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet 4de in Super League: “Beetje kunnen proeven van wat profs doen”
Mitch Vanhille met zijn team mates in de Super League Triathlon in Singapore (foto: Mitch Vanhille)
Nieuws

Belgische triatleet 4de in Super League: “Beetje kunnen proeven van wat profs doen”

Katie Zaferes en Vincent Luis hebben dit weekend de Super League Triathlon eindklassementen op hun naam geschreven. In de finale waren er helaas geen Belgen bij, want Marten Van Riel en Claire Michel zijn licht geblesseerd en nemen geen risico’s richting de World Triathlon Series. Voor ons was het dan ook uitkijken naar een Belgische triatleet in de amateur-wedstrijden. En Mitch Vanhille deed dat goed. Hij pakte met zijn team een vierde plaats.

“Super League is absolute aanrader”

Wellicht kent u Mitch Vanhille nog van zijn interview met 3athlon.be in Hawaii. De in Azië werkende en wonende triatleet was vorig jaar finisher in Kona en kwalificeerde zich ondertussen opnieuw. Maar in Singapore was het snelheid in plaats van uithouding en dat heeft hij gevoeld. “De formats zijn kort, technisch en explosief. Wanneer ik dit zeg moet je rekening houden dat ik mij specialiseer op het langere werk. Voor alle drie mijn team-members was dit bovenop de training van de dag. Dus vroeg opstaan, trainen, recoveren en deelnemen aan de superleague. En als kers op de taart kan je dan de pro’s van dichtbij waarnemen. Een absolute aanrader,” vertelt Mitch vanuit Singapore.

Mitch Vanhille “proeven van wat de profs doen” in Singapore (foto: Mitch Vanhille)

Mitch nam er deel aan de teamcompetitie. “In de team endure stel je een team van drie triatleten samen. Op zaterdag moest elk teamlid een triatlon doen: 300 meter zwemmen, 4 km fietsen op een technisch parcours en 1,5 km lopen. Zondag moesten we met het team twee triatlon’s doen (swim – bike – run – swim – bike – run) waarbij ieder 2 legs doet. In mijn geval was dit fietsen en lopen. Qua explosiviteit en teamdynamics is dit een fantastische ervaring en een perfecte manier om de eenzaamheid in deze sport te onderbreken met effectief teamwork. We hebben een beetje kunnen proeven van wat de pro’s doen,” legt Mitch uit.

“Sneller worden op volledige afstand”

Sinds de Ironman van Maleisië ligt de kwalificatie voor het WK Ironman 2019 al vast voor Mitch. Zijn grote doelen staan dit seizoen dan ook in het teken van de toekomst. “Mijn 2019 seizoen staat in het teken van 2020. Ik moet sneller worden op de volle afstand, vandaar dat ik dit jaar voornamelijk 70.3 afstand en het kortere werk doe, en ‘slechts’ 1 volle Ironman, en dat wordt Kona zelf.”

“Terug naar waar het begon”

“Ik heb mij reeds kunnen kwalificeren vorig jaar. Vijf weken na Kona werd ik 4de in mijn age group in de Ironman Langkawi. Dit was een fun event,” lacht Mitch. “Mijn volgende race is Ironman 70.3 Taiwan over 4 weken. Dat wordt een speciale triatlon, want dat is terug naar de plaats waar het allemaal begon voor mij en racen met vrienden,” aldus Mitch Vanhille, die sinds deze week zijn nieuwe website heeft: www.theodc.co