Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veloopzwem stevige eerste test voor Goris en Hernaert in topveld
De top-4 van de Veloopzwem 2018 (foto: Wim Cottyn)
Nieuws

Veloopzwem stevige eerste test voor Goris en Hernaert in topveld

Zaterdag gaat voor de 37ste keer de Veloopzwem van De Haan door en met het verschuiven van de sprinttriatlon van Herderen is De Haan opnieuw zoals vroeger de absolute seizoensopener in België. De triatleten zwemmen ’s ochtends 500 meter in binnenbad in Wenduine en gaan in de namiddag 27 km fietsen en 8,6 km lopen in De Haan. Het wordt meteen een serieuze eerste test met kleppers aan de start als Tim Brydenbach, Stijn Goris, Antonio Hernaert, Tuur Lemmens, Tim Van Hamme, Louis Naeyaert en nog eens resem andere favorieten.

Met Stijn Goris en Antonio Hernaert staan twee toppers van het nieuwe TDL-Forsite team aan de start in De Haan. Wij spraken de twee ploeggenoten tijdens de ploegvoorstelling in Leuven vorige week en er is toch sprake van enige gezonde concurrentie onderling 🙂

“Graag met en tegen mannen die ik train”

Voor Stijn Goris is het bij Leuven terug een beetje thuiskomen. En dat hij nu een aantal triatleten als ploegmaat heeft die hij ook traint, maakt het gemakkelijker. “Ik race graag met en tegen de mannen die ik train en ik weet dat zij ook heel graag tegen mij racen,” lacht Stijn.

“Goeie winter gehad”

Antonio Hernaert sloot 2018 af met een topprestatie: de Belgische titel Beermile. Maar hij is klaar om ook in 2019 te knallen. “Ik hoop in 2019 op een grotere constante in mijn presteren. Mijn winter is goed geweest en mijn lactaattesten wijzen uit dat ik in conditie ben,” aldus Antonio.

Top-20 is al straf

Hernaert en Goris zijn niet de enige blikvangers. Hun vroegere ploegmaats van LTTD-Oilservice brengen een paar grote kanonnen in stelling. De opvallendste onder hen is Tim Brydenbach, maar ook Louis Naeyaert en Sven Vandenbroucke rekenen we bij de favorieten. En dan zijn er nog in willekeurige volgorde Giani Vanden Broucke, PJ Penne, Brecht en Niels Van Vooren, Bert Verbeke, Kris Steyaert, Lorenz Claeys, Niels Vandenbroele, Andres Scherpereel, Hannes Cool, Tuur Lemmens, Dennis Dieussaert, Ruben Vandevoorde, Sander Heemeryck, Xander Marcle, Lars Baeyens, Joachim Wera, Galliano Schoonbaert, Volkwin De Smedt, Remco Verbelen en Tim Van Hamme en dan vergeten we er wellicht nog een paar…

Ines Van Troyen met Namibische benen?

Ook bij de vrouwen zijn er heel wat favorieten. We zijn benieuwd naar de Namibische benen van Ines Van Troyen die het opneemt tegen Marie Luyckx, Jonie Vanhoutte, Karlien De Waele, Shelsea Weyn, Frauke Timmerman en Jessica Verlinden.