Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antwerpen is triatlonclub rijker: SJKT wordt TTE, het Triatlon Team Edegem
Olivier Cornelis en zijn collega's van TTE Edegem (foto: TTE)
Nieuws

Antwerpen is triatlonclub rijker: SJKT wordt TTE, het Triatlon Team Edegem

In Antwerpen is afgelopen weekend de reincarnatie van het Juno Kata SJKT triatlon team boven de doopvont gehouden. Zeg dus niet langer SJKT maar zeg voortaan TTE: het Triatlon Team Edegem, waar ook 3athlon.be partner Olivier Cornelis (Cornelis Bedding) deel vanuitmaakt. Zaterdag stelden ze bij David Lloyd de nieuwe uitrusting voor. Wij spraken met Olivier Cornelis na zijn (ruwe) landing in Zuid-Afrika…

Het volledige TTE team in hun nieuwe uitrusting voor 2019 (foto: TTE)

Wij spraken met Olivier Cornelisn van 3athlon.be partner Cornelis Bedding, nadat hij net geland was in Zuid-Afrika voor de Ironman dit weekend. Maar hij had het in eerste instantie vooral over nieuwe club TTE. “We hebben een iets andere aanpak nu. Vroeger was SJKT een club met veel jongeren met potentieel, waar Freddy Cappaert en Lieve Paulus vol voor gingen. Maar nu waait er toch een iets andere wind met vooral oudere atleten, waar ik mezelf overigens ook bij reken,” lacht Olivier.

“Antwerpen, Brasschaat en Luxemburg”

“We hebben binnen TTE veel mensen die hun eerste stappen zetten in triathlon en verder willen groeien. Freddy en Lieve kunnen zich daarin volledig uitleven en hun ervaring en kennis zorgen dat de begeleiding top is. Onze hoofddoelen worden de triatlon van Antwerpen, de 1/3de triatlon van Brasschaat en de 70.3 Ironman van Luxemburg,” vertelt Olivier.

Sibick en Busschop blikvangers

Met Hilde Busschop en vooral Helga Sibick hebben ze twee straffe dames die mee kunnen spelen in al die wedstrijden in hun respectieve categorieën. En ook Olivier, in 2017 nog finisher in de Ironman van Hawaii, is nog altijd ambitieus. We durven hem in Zuid-Afrika niet te vragen of hij voor een Kona-slot gaat, kwestie van zijn vrouw niet onnodig opnieuw te verontrusten, maar hij gaat wel voor een goeie prestatie.

“1 week in Lanzarote, rest op Zwift”

“Ik ga altijd om mijn best te doen,” lacht Olivier, “maar deze keer zal het moeilijk zijn. Ik heb al mijn trainingen op Zwift afgewerkt, behalve de week dat ik in Lanzarote getraind heb. Het is toch lastig om zo vroeg top te zijn op het jaar maar ik heb er wel zin in. Ze geven wind en 21 tot 22 graden, en dat is ideaal. Ik hoop vooral op een goeie marathon, maar plaats of tijden durf ik er niet opplakken want het is hier zo sterk bezet en de wind zal de tijden bepalen. Die wind zorgde er al voor dat ons vliegtuig drie pogingen moest doen om veilig te landen, dus dat was al best spannend,” aldus de zaakvoerder van Cornelis Bedding.