Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kort of lang? Niet de afstand, wel de broeken en de mouwen…
Onze 3athlon.be redacteur Tom Verelst kiest resoluut voor kort (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Extra

Kort of lang? Niet de afstand, wel de broeken en de mouwen…

In onze Poll Van De Week op Instagram zaaiden we deze week vestimentaire tweespalt, want ga je nu al voor de korte koersbroek of pak je je benen voorlopig nog lekker warm in. De meningen zijn verdeeld. De lente heeft zich luid aangekondigd het voorbije weekend. Hordes wielertoeristen (ont)sierden de dijken en, hoewel het met moeite 18 graden was, kaalgeschoren benen in korte broeken voor zover het oog kon zien. Maar is het nog niet een beetje te fris om kort gebroekt en gemouwd op pad te gaan?

Een kleine meerderheid van onze volgers laat zich niet afschrikken door de toch nog frisse lentetemperaturen en trekt er bij minder dan 20 graden al in korte broek op uit. Redelijk kras, want alle renners van redelijk niveau die je nu buiten tegenkomt, zijn steevast nog goed ingeduffeld. Is het iets gevoelsmatig, of zit er toch een logica achter?

“Lange tenues verwarmen de spieren”

Jonathan Wiggins, oprichter van Bioracer Motion geeft ons een woordje uitleg: “Doorwinterde atleten zal je zowel tijdens de winter als de zomer zien rijden met lange tenues.” Het was dus geen gevoel dat we hadden, maar een feit. “Wel is er een verschil tussen de winterbroeken en de mouw- en beenstukken gebruikt in het tussenseizoen en de zomer”, vervolgt Jon. “Over het algemeen dienen ze hetzelfde nut, de spieren soepel en op een constante temperatuur houden.” Logisch, want bij 20° kan een wind  beduidend koud aanvoelen op de spieren.

Been- en mouwstukken hebben het voordeel moduleerbaar te zijn. Wanneer je dan toch tijdens een frisse ochtend vertrekt, kan je naar hartenlust stukken uitdoen of weer aantrekken. En je bespaart ook weer op zonnecrème!