Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts met nieuw ontwikkelde tweedelige trisuit in IM Zuid-Afrika
Extra

Bart Aernouts met nieuw ontwikkelde tweedelige trisuit in IM Zuid-Afrika

Zondag start Bart Aernouts in de Ironman van Zuid-Afrika als allereerste triatleet ter wereld met het nieuwe prototype van de Bioracer Speedmaster tweedelige trisuit. Sam Ratajczak, lead developer, kijkt uit naar de Ironman in Port Elizabeth. “Samen met Bart hebben we de laatste maanden gewerkt aan nieuwe concepten die hem in de komende races goed van pas zullen komen, te beginnen met het nieuwe tweedelige pak in Zuid-Afrika zondag.”

Het tweedelige Speedmaster-pak is gloednieuw en werd speciaal voor snelle Ironman-wedstrijden ontworpen. “Specifiek voor Barts verwachte gemiddelde fietssnelheid, hebben we bij dit prototype de bekende Bioracer aerotechnologie toegepast,” legt Sam Ratajczak uit.

“Absorbeert 40% minder water”

“Het ’tweedelige’ patroon is nieuw voor dit model en zorgt ervoor dat het pak in de drie typische sportposities ‘aero-comfort’ biedt. En wat belangrijk is voor snelle racetijden: het pak absorbeert 40% minder water waardoor het een lichtgewicht is, ook in het lopen,” aldus Sam.

Bart Aernouts is klaar voor de Ironman Zuid-Afrika (foto: Bart Aernouts)

Aernouts zelf lijkt er alvast helemaal klaar voor, zo verklaarde hij bij Sporza. “Ironman Zuid-Afrika is de eerste grote race van het seizoen”, zegt Bart Aernouts bij Sporza. “Er zijn nogal wat kwalificatieslots voor Hawaii, dus zie je hier een sterk veld. Da’s goed, ik kan me al eens meten met de concurrentie, zo weet ik meteen waar ik sta.”

“Ambitie is groter dan finishen alleen”

“Het is ook een selectieve en eerlijke race in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met Kona: hitte, wind. In het fietsen en het lopen kunnen, zeker op het einde, grote verschillen worden gemaakt. Mijn ambitie is uiteraard groter dan finishen. In een eerste wedstrijd is het nog moeilijk inschatten. Ik heb nog niet de topvorm, maar dat is niet altijd nodig om te winnen. Ik ervaar geen druk en ga me amuseren. Zoals ik me nu voel, moet ik in de buurt kunnen komen van de overwinning,” aldus Bart.

Hier vind je meer info over de nieuwste trisuit van Bioracer.