Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opgepast voor de helikopter tijdens het lopen van je marathon
Opvallend

Opgepast voor de helikopter tijdens het lopen van je marathon

Bizarre beelden deze week uit het Chinese Chongqing, waar de deelnemers aan de jaarlijkse marathon niet alleen de 42 km lopen moesten overwinnen, maar ook nog eens te maken kregen met onverwachte obstakels. Een te laag vliegende helikopter van het camerateam zorgde voor veel turbulentie, zodat de reclameborden op het parcours terecht kwamen. Let de volgende keer dus maar goed op als er nog helikopters boven het parcours van je triatlon hangen…

https://youtu.be/3DrGiCcWApo

Op de beelden zie je hoe je de lopers in een groepje plots de reclameborden tegen zich aan kregen. De meeste lopers konden hun weg verderzetten, maar achteraan het groepje wandelt een van de koplopers al hinkend verder, blijkbaar gewond door de onverwachte obstakels. Hij diende klacht in tegen de organisatie.

Het kon uiteindelijk de Ethiopiër Jimma Shambel Tufa niet tegenhouden. Hij won de marathon in 2u10’28. Er deden ruim 7.000 marahtonlopers mee aan de wedstrijd.

Het is overigens het tweede incident op een week tijd in een Chinese marathon. In de Xuzhou international marathon werd een atlete voor het leven uitgesloten omdat ze een groot deel van het parcours op de fiets had afgelegd. Wat haar overigens ook niet goed afging, want ze finishte haar marathon (of semi-duathlon) in meer dan vijf uur…

In november kreeg de Chinese marathon van Chenzen al te maken met ruim 250 valsspelende lopers en in een andere wedstrijd ontsnapte de Chinese leider de overwinning toen hij opgehouden werd door een vrijwilliger die hem een vlag wou overhandigen…

Maar voor nu, kijk vooral uit als je aan een internationale triatlon meedoet en je hoort de helikopter gevaarlijk dichtbij komen…