Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Shirin Van Anrooij bewijst opnieuw haar talent, Kim Nulens 4de in RBR Series Geel
Shirin Van Anrooij wint de RBR Series in Geel (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Shirin Van Anrooij bewijst opnieuw haar talent, Kim Nulens 4de in RBR Series Geel

In de derde manche van de Run Bike Run Series kreeg het 185-Sportoase-Cecemel team van Marc Herremans een wild card omdat het de enige Belgische manche is van het Benelux duatlon circuit. En zo kregen we multi-talent Shirin Van Anrooij die de overwinning behaalde na een indrukwekkende wedstrijd. Ze haalde het voor Jony Heerink en Sophie Van der Most. Kim Nulens was de eerste Belgische op de vijde plaats.

Het 185-Sportoase-Cecemel team was de enige Belgische ploeg aan de start bij de vrouwen. Shirin Van Anrooij ging er meteen hard tegenaan in de eerste 2,5 km lopen, samen met Jony Heerink van Hellas Utrecht en Sophie Vander Most van Unltd Rotterdam. De drie wisselden met een mooie voorsprong op een achtervolgende groep waarin Kim Nulens zich op kop had gezet.

Kim Nulens eerste Belgische in Geel (foto: 3athlon.be)

Kim Nulens, die binnen de Run Bike Run Series uitkomt voor RTC Brabant, schuwde in de 20 km fietsen het kopwerk niet in een achtervolgende groep waar de vier vrouwen van Sportpedicure van ’t Verlaat Spijkenisse allemaal vertegenwoordigd waren. “Ik ging mee vol aan de bak om het verschil met de leidsters te beperken,” vertelde Kim. “Het was na een hele snelle eerste run moeilijk om in het begin over te nemen,” legde Lotte Claes uit, de tweede Belgische in de achtervolgende groep voor Spijkenisse.

Vooraan zagen we steeds Shirin Van Anrooij en Sophie Van der Most het kopwerk opknappen, met Jony Heerink in het wiel. Ze liepen uiteindelijk tot 1’11 uit op de eerste achtervolgsters. Van Anrooij wisselde snel en begon als leidster aan de 5 km lopen. In de laatste ronde nam Jony Heerink de kop, maar in de slotfase was Shirin de snelste. Onder het goedkeurend oog van coach Marc Herremans pakte ze oververdiend de overwinning. Jony Heerink werd tweede vlak voor een nog opzettende Sophie Van der Most.

Jony Heerink en Shirin Van Anrooij in de tweede run (foto: 3athlon.be)

“In slotfase versneld”

“Ik voelde in de eerste run dat het lopen goed zat,” vertelt Shirin Van Anrooij, “en ik heb in de tweede ronde bewust Jony de koppositie laten innemen. In de slotfase heb ik dan een versnelling geplaatst.” Voor de Nederlandse duatleten was Geel een selectiewedstrijd voor het WK Pontevedra. Dat laat Shirin links liggen. “Niet zozeer omdat ik niet mag van mijn coach Marc na een druk seizoen, maar ik heb zelf besloten om niet aan het wereldkampioenschap deel te nemen,” aldus Shirin.

Ann Schoot Uiterkamp remonteerde in de slotfase nog Kim Nulens en werd vierde. Kim pakte de vijfde plaats en bleef nipt voor een sterk finishende Lotte Claes. De twee Belgische vrouwen lieten nog weten dat ze geen van allebei naar het WK duatlon in Spanje afreizen.

Start van de RBR in Geel (foto: 3athlon.be)

De winst in de ploegenrangschikking ging naar Hellas Utrecht voor Sportpedicure van ’t Verlaat – TVS ’90 Spijkenisse en RTC Brabant.

Uitslagen Run Bike Run Geel dames