Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vlaanderen Triatlonland zoekt… jou?
We Want YOU om ons te gidsen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Specials

Vlaanderen Triatlonland zoekt… jou?

Nu de dagen terug langer geworden zijn, trekken (tri)atleten weer massaal naar buiten. Voor te zwemmen is het misschien nog een beetje te koud, maar fietsen en lopen in een lentezonnetje levert dikwijls mooie zichten op.

Vlaanderen kent vele kleine hoekjes en kantjes die relatief onbekend zijn voor mensen buiten de streek. Gezien wij graag de schoonheid van ons landschap en onze geschiedenis in zijn totaliteit willen portretteren zijn we op zoek naar lokale gidsen.

Ben jij één van die atleten die trots is op zijn of haar streek? Dan is deze vervolgserie misschien iets voor jou.

De Wase polders kennen tal van pittoreske havendorpjes (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Ambassadeur in eigen streek

Voor de foto’s van deze oproep zijn we met redactielid Tom Verelst het Waasland in getrokken. “Flat as a pancake, windy as a soufflé”, beschreef hij het zelf in een van zijn laatste Instagram posts. Beide kenmerken zijn gelinkt aan de Wase polders.

Op 10km van de grens met Nederland ligt Sint-Niklaas, hoofdstad van het Waasland. Het is dus niet verwonderlijk dat vele streekgenoten van Tom kiezen voor de fietsvriendelijke Nederlandse banen in plaats van half suïcidaal in België te blijven rondtoeren. Helaas zijn deze banen plat, je kan hier gerust 150km rijden met als enige hoogtemeters twee viaducts, en winderig dankzij de weidsheid van de poldervelden.

Doel, het onteigende polderdorp, is overgenomen door urban artists (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Op zoek naar gidsen

Over onze eigen streken kunnen we wel nog even doorgaan, maar dat is niet de bedoeling. Het doel is om jullie aan het woord te laten en jullie te portretteren op de plaatsen waar jullie trots op zijn, de plaatsen die jullie nauw aan het hart liggen.

Heb jij geen schrik om voor de lens van onze huisfotograaf Mario te verschijnen? Heb jij een namiddag tijd om ons op sleeptouw te nemen om ons te overtuigen van de charmes van je streek? En ken jij de kleine, gevoelige of historische plaatsjes die je regio rijk is?

De Lopers (Mariette Teugels) van Kunst In De Stad (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Als je op de drie bovenstaande vragen ‘ja’ kon antwoorden, aarzel dan niet om contact op te nemen met de redactie. Vermeld zeker je gsm-nummer, dan bellen wij jullie terug om verdere details te bespreken.