Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bewegen maakt gelukkiger dan geld…
Extra

Bewegen maakt gelukkiger dan geld…

Opnieuw goed nieuws voor triatleten in het algemeen. Laatst berichtten onze collega’s van 3athlon.nl al dat bewegen effectiever is dan diëten om op gewicht te blijven, nu blijkt het ook nog eens gelukkig te maken. Het zou zelfs gelukkiger maken dan de economische status.

Onderzoekers van toonaangevende universiteiten Yale en Oxford ontdekten dat mensen die regelmatig bewegen, zich bijna een derde maal minder vaak ongelukkig voelden dan mensen die dat niet doen. Met name sporten met een sociaal aspect hebben een positieve invloed op de geestelijke toestand. Het is duidelijk dat sporten een positieve invloed heeft op het fysieke en mentale welzijn, maar de onderzoekers beweren dat ze ook aangetoond hebben dat het een grotere invloed heeft dan de economische status.

Voor de studie, die in de Lancet gepubliceerd werd, verzamelden de onderzoekers gegevens van de fysieke activiteit en mentale gesteldheid van meer dan 1,2 miljoen Amerikanen. Hierbij vonden ze dat de deelnemers die regelmatig bewogen, zich gemiddeld 35 dagen per jaar slecht voelden: achttien dagen minder dan de deelnemers die niet bewogen. Daarnaast bleek dat sportende deelnemers zich net zo gelukkig voelden als niet-sportende deelnemers die 25.000 dollar per jaar meer verdienden. Dit betekent overigens niet dat je gelukkiger wordt als je méér sport. Volgens de studie zijn drie tot vijf sessies per week van 30-60 minuten per keer ideaal.