Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche net naast podium in 70.3 Marbella, Dreitz wint
Andy Dreitz wint 70.3 Ironman Marbella (foto: Ironman)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche net naast podium in 70.3 Marbella, Dreitz wint

Triatleet Kenneth Vandendriessche is knap vierde geworden na een sterke wedstrijd in de 70.3 van Marbella. De winst ging naar de Duitser Andy Dreitz. Tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee startte sterk, maar had pech in het eerste deel van het fietsen. Hij werd alsnog tweede na een inhaalrace.

Pech voor Brownlee

Alistair Brownlee legde er vanaf de start meteen de pees op. De Britse topfavoriet legde de 1900 meter zwemmen af in 22’31 en pakte al meteen 34 seconden op Johann Ackermann en zes andere achtervolgers, onder wie Andreas Dreitz en Ivan Rana. Alistair zag zijn concurrenten een voor een passeren toen hij in de eerste kilometers al pech had met en zijn helm en zijn fiets. Hij verloor ruim zeven minuten en viel terug naar de 15de plaats.

Pierre Balty kwam als 11de uit het water op 1’22 van Brownlee. Kenneth Vandendriessche moest 3’39 toegeven en volgde als 21ste. Maar hij begon meteen sterk te fietsen en schoof na 18 km op naar de achtste plaats op 3’52 van nieuwe leider Andreas Dreitz. Pierre Balty volgde daar als 14de op 6’33, vlak voor Brownlee.

Verrassende Poolse

Bij de vrouwen was de verrassende Poolse Malgorzata Otworowska de snelste zwemster. Otworowska deed 24’32 over de 1900 meter en pakte meteen 2’40 voorsprong op titelverdedigster Laura Philipp. De Poolse bleef in het fietsen ook een hele tijd aan de leiding, al zakte haar voorsprong na 18 km naar 1’40. Tine Deckers rukte van de 11de plaats na het zwemmen op naar de achtste plaats op ruim zes minuten van de Poolse.

Dreitz trekt het laken naar zich toe

Andy Dreitz bleef ondertussen stevig aan de leiding. Halfweg telde hij al bijna vier minuten voorsprong op Domenico Passuello en de verrassende Franse Kevin Rundstadler. Kenneth Vandendriessche rukte halfweg verder op en passeerde in zesde positie op 7’10 van Andy. Brownlee volgde nog iets verderop als negende op 8’38. Pierre Balty viel terug naar de 17de plaats.

Bij de vrouwen was voorbij halfweg het verhaal van Otworowska uitgezongen. Laura Philipp nam de leidersplaats stevig in handen en zette de Poolse op meer dan twee minuten. Tine Deckers volgde nog steeds in achtste positie op 7’38 van de Duitse topper.

Andy Dreitz wisselde na 90 km fietsen als eerste en dan was het lang wachten op de rest. Passuello volgde op 6’30 als tweede en Kevin Rundstadler was derde op 10’07. Vlak achter de Fransman volgde een groepje met Alistair Brownlee, Kenneth Vandendriessche, Adrian Haller en Johann Ackermann op 10’34.

Vandendriessche tankt vertrouwen

Voor Dreitz kon normaal in de laatste halve marathon niets meer fout gaan tenzij een totale inzinking alsnog roet in het eten zou strooien. Dat gebeurde echter niet en zo behaalde de Duitser een volgende knappe zege op zijn mooie palmares. In de achtergrond haalde de tweevoudige olympische kampioen er nog alles uit en stoof voorbij de Italiaan Passuello naar een tweede plaats. Passuello mocht zo mee als derde op dit mooie podium. Kenneth Vandendriessche deelde ook zijn wedstrijd perfect in en liep na het uitgaan van de wissel bijna constant in vierde positie en die positie zou hij ook vasthouden tot op het einde, een prestatie die onze landgenoot zeker vertrouwen moet geven voor komende wedstrijden. Ook Pierre Balty mag terugblikken op een mooie prestatie. Even leek hij nog te flirten met een top tien maar uiteindelijk zou hij als 12de man de eindstreep bereiken.

Deckers tekent voor top 5, Philipp wint

Bij de dames stond geen maat op Laura Philipp. Zij diepte in de tweede helft van het fietsen haar voorsprong verder uit en ook in het lopen bleef ze autoritair aan de leiding. Ondertussen had ook de Zwitserse Derron Otworowska te grazen genomen en zij zou later als tweede de finish bereiken. Ondertussen was Tine Deckers op plaats 8 de wisselzone buitengekomen en maakte zo verder de jacht naar voren in de laatste 21km lopen. Daar bleek de voorsprong van de Poolse echter te groot en enkel de Bernardi kon haar nog bijbenen en zo vervolledigde de Italiaanse het podium. Otworowska werd zo vierde. Tine Deckers haalde wel nog enkele plaatsen goed en bereikte uiteindelijk als vijfde de rode loper in Marbella.