Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck wint Challenge Gran Canaria
Nieuws

Pieter Heemeryck wint Challenge Gran Canaria

Toptriatleet Pieter Heemeryck heeft in de Challenge Mogan in Gran Canaria de overwinning behaald in de halve triatlon. Het is meteen de tweede internationale zege op een rij en hiermee verstevigt hij zijn leidersplaats in de World Bonus ranking van Challenge Family.

Pieter Heemeryck kwam in Mogan als tweede uit het redelijk vlakke water van de Atlantische oceaan. De Zwitser Manuel Kung zwom 23’53 over de 1900 meter. Pieter volgde als tweede op 35 seconden. In het fietsen bleven de posities behouden en kon de Zwitser zelf zijn voorsprong met nog een minuut vergroten, Heemeryck had dus in de laatste 21km lopen nog werk aan de winkel.

Heemeryck en Pallant primus op Canarische Eilanden

Maar al snel in de halve marathon bleek dat onze landgenoot over snellere loopbenen beschikte dan de Zwitser en in de eerste kilometers verdween de voorsprong van Kung op Heemeryck als sneeuw voor de zon. Na een zestal kilometer nam Pieter Heemeryck de leiding over en zou die niet meer afstaan. Uiteindelijk haalde hij de overwinning met een bonus van bijna twee minuten op de sterke tweede Kung van de BMC-Vifit Pro Triathlon Team. Thuisatleet Nan Oliveras I Font mocht als derde mee op het podium. Bij de dames was het de teamgenote van Kung, de Britse Emma Pallant die met de zege aan de haal ging.

He did it again!! 💪🥊 Congrats to Pieter Heemeryck for the win in Gloria-Challenge Mogán Gran Canaria! 😲🥇Looking forward…

Geplaatst door SKODA Challenge-Geraardsbergen Triathlon op Zaterdag 27 april 2019
Ook de collega’s van Challenge Geraardsbergen kijken uit naar de komst van hun titelverdediger

Vier op een rij

Opvallende statistiek aan de zege van Pieter Heemeryck is dat hij nu al vier wedstrijden op een rij ongeslagen is binnen het Challenge Circuit. Met de zeges in Sardinië en Daytona vorig jaar en de overwinning in Salou drie weken terug is onze landgenoot bezig aan een indrukwekkende reeks.