Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac vrouwen maken favorietenrol waar op BK ploegentriatlon
De Atriac dames wonnen het BK ploegentriatlon in Doornik in 2019, kunnen ze dat ook voor eigen volk in 2021 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Atriac vrouwen maken favorietenrol waar op BK ploegentriatlon

Ze waren vooraf de grote favorietes en ze maakten die rol ook volledig waar: de Atriac vrouwen waren zondag een maatje te sterk voor de andere triatlonteams tijdens het BK ploegentriatlon in Doornik. Atriac Antwerpen haalde het met ruime voorsprong. Het was vooral de strijd om de andere medailles die erg spannend was, met slechts enkele seconden verschil…

Bijna stunt van NLT juniores

Het was de jonge bende van de NLT juniores die lange tijd voor de verrassing leken te zorgen. Vroeg gestart, zetten de youngsters van het No Limit Team een toptijd neer van 1u05’44 en heel wat andere ploegen beten hun tanden stuk op die tijd. De NLT-meisjes leken op weg naar een stunt toen ze nog steeds in de virtuele hotseat zaten toen nog maar drie ploegen onderweg waren.

1 seconde tussen zilver en brons

De vrouwen van LTTD Deinze doken als eersten onder de tijd van NLT. Zij waren slechts zeven seconden sneller en waren al zeker van het podium. Maar het werd nog enorm spannend toen EFC-ITC Izegem richting finish kwam. Uiteindelijk kwam de derde Izegemse vrouw exact 1 seconde later dan LTTD over de streep. Brons voor EFC-ITC en zilver voor LTTD, want toen was al duidelijk dat onderweg Atriac alle toptijden aan het verbreken was.

Atriac zet toptijd neer

Britt Heirman, Jolien Vermeylen, Laura Swannet, Heleen Adams en Christine Verdonck stormden naar een nieuwe Belgische titel in een tijd van 1u04’20 en waren maar liefst 1’17 sneller dan de tegenstand.

Bekijk hier nog eens de live coverage van 3athlon.be met uiteraard ook ruime aandacht voor de vrouwenwedstrijd…