Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Niemand slaagt er in om TDL Forsite te kloppen op BK ploegentriatlon
De kampioenenploeg van TDL Forsite (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Niemand slaagt er in om TDL Forsite te kloppen op BK ploegentriatlon

Met een grotendeels nieuwe bezetting had TDL Forsite zondag het nadeel dat ze redelijk vroeg aan de slag moesten op het BK Ploegentriatlon in Doornik en dus geen richttijden van andere topclubs hadden. Maar de Leuvense triatleten zetten een toptijd neer die geen enkele van de andere clubs nog kon verbeteren.

Zwemmen uiteindelijk in binnenbad

Met Stijn Goris, Dries Matthys, Antonio Hernaert, Arthur De Jaegher, Tuur Lemmens, Simon Folens en Wannes Swinnen verscheen TDL-Forsite in een sterke bezetting aan de start van het BK ploegentriatlon. Door de slechte weersomstandigheden werd het zwemmen verplaatst van het meer van Chaufours naar het binnenbad van Doornik. Het was nog een hele opgave om het parcours af te leggen met baantjes van 33 meter. De Leuvenaars zetten zich meteen aan de leiding en stormden naar een toptijd van 54’46.

TDL Forsite lang in hotseat

Zij mochten lang plaatsnemen in de virtuele hotseat van 3athlon.be want 1 na 1 beten alle andere ploegen zich stuk op deze tijd. De 3MD ploeg uit Dendermonde zette even de tweede tijd neer, maar dat was al op meer dan twee minuten van TDL. Ook SP&O Mechelen slaagde er niet in echt dichtbij te komen. Zij namen de tweede plaats van 3MD over, maar kwamen 1’38 te kort. Toen KTT een tijd van 56’34 neerzette en een voorlopige derde plaats innam, waren de mannen van TDL al zeker van een medaille.

Het volledige podium van het BK ploegentriatlon 2019 (foto: 3athlon.be)

Ook topfavorieten TRIGT en Atriac slaagden er niet meer in om TDL-Forsite van de titel te houden. De thuisploeg pakte de tweede plaats in 55’19 en toen even later Atriac Antwerpen zich op de derde plaats nestelde met 55’42 was het duidelijk dat er in Leuven vandaag een feestje mag gevierd worden.

Beleef hieronder nog eens mee de live coverage van 3athlon.be van een spectaculair BK ploegentriatlon in Doornik: