Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser 10de in ETU Cup Quarteira, drie Belgische triatletes in top-20
Hanne De Vet in de ETU cup van Quarteira
Nieuws

Christophe De Keyser 10de in ETU Cup Quarteira, drie Belgische triatletes in top-20

Op de triatlon Super Saturday was er naast de WTS in Bermuda, het WK duatlon in Pontevedra, de 70.3 Ironman in Marbella en de Challenge Gran Canaria ook nog de ETU European Cup in het Portugese Quarteira. Christophe De Keyser pakte daar in een spannende wedstrijd een mooie tiende plaats. Er werd in Quarteira om de zege gespurt door zes triatleten. Bij de vrouwen was Hanne De Vet de snelste Belgische met de 12de plaats en nog twee landgenotes eindigden ook in de top-20.

De 1500 meter zwemmen in de zee brak het veld al snel in drie grote groepen. De eerste groep kwam net onder de negentien minuten het strand op, met de tweede groep op enkele seconden achterstand. Christophe De Keyser zat onder andere met Marco Van Der Stel in deze tweede grote groep en kwam zo in de eerste achtervolgende fietsgroep terecht. Twee koplopers hadden elkaar snel gevonden op de fiets, terwijl daarachter het restant van de eerste groep met de tweede groep samensmolt. Niet heel veel later werden ook de leiders ingerekend, waardoor een grote kopgroep ontstond met zo’n 15-20 atleten. Deze groep wist gedurende het fietsonderdeel de achtervolgers af te houden, waardoor de beslissing bij het lopen gemaakt moest worden.

Zes koplopers bleven samen en sprintten uiteindelijk om de overwinning. De Spanjaard Alberto Gonzalez was net 1 seconde sneller dan Ben Dijkstra en Thorn Vetle Bergsik. Christophe De Keyser liep naar de tiende plaats op net geen twee minuten van Gonzalez. Hij was de enige Belgische triatleet bij de mannen.

Hanne De Vet knap 12de

Bij de vrouwen zagen we een sterke Hanne De Vet. Laura Lindemann voerde een kleine kopgroep aan en bleek ook de snelste loopster. Lindemann won in 2u04’36 en klopte Emilie Morier met drie minuten verschil. Sophie Alden werd derde. Hanne De Vet pakte de twaalfde plaats in 2u11’47. Achter haar werd de pas van Canadese tot Belgische genaturaliseerde Severine Bouchez 16de. Kiara Lenaertz pakte de 20ste plaats.