Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Giani Vanden Broucke pakt brons bij de juniores op WK duatlon in Pontevedra
Duathlon

Giani Vanden Broucke pakt brons bij de juniores op WK duatlon in Pontevedra

Giani Vanden Broucke heeft zondag brons behaald op het WK duatlon bij de juniores. Na twee dagen staat de medaille-spiegel voor België op het Multisport Festival in Pontevedra al op vijf. Voor Vanden Broucke, vorige week nog Belgisch kampioen geworden bij de juniores, is het zijn beste resultaat ooit en daar was hij ook dik tevreden mee.

“Ik kwam naar hier om mij te meten met de top van de wereld! Ik deed beter dan verwacht en van deze plaats had ik enkel durven dromen,” vertelt Giani. “In het eerste lopen, waarin het tempo heel hoog lag, kon ik lang volgen maar ik besloot om de eerste te laten gaan omdat ik anders mij helemaal ging kapot lopen en niet fris ging kunnen starten aan het fietsen.”

“Wou niemand laten terugkomen”

“In het fietsen probeerde ik het gat dicht te rijden maar vooraan viel het niet stil en zo heb ik de hele tijd alleen gezeten op de fiets en ik was ook niet van plan om de anderen zomaar terug te laten komen dus reed ik goed door. In de laatste meters kwam er nog 1 iemand aansluiten in het fietsen.”

“Het afsluitende looponderdeel ging dus uitmaken wie er derde ging worden. Hier kon ik rap mijn tempo vinden en liet de Duitser achter mij en zo kwam ik als derde over de streep. Ik had enkel kunnen dromen van dit resultaat en ben dus zeer tevreden hiermee,” aldus de bronzen TBT-atleet.

Shirin Van Anrooij vijfde

Het goud ging naar de Spaanse duatleet Sergio Baxter die in 52’58 duidelijk de sterkste was na alleen in de aanval te gaan op de fiets. Vitalii Vorontsov (Oekraine) pakte het zilver in 53’42. Giani Vanden Broucke werd derde in 54’42. Bij de meisjes pakte de Zwitserse Delia Sclabas het goud. De Nederlandse Shirin Van Anrooij, van het Belgische 185-Sportoase-Cecemel triatlon team, werd vijfde.

Voor België is het al de vijfde medaille op het Multisport WK. Zaterdag pakte Angelo Vandecasteele brons op het WK Duatlon en Arnaud Mengal en Arnaud Dely waren goed voor goud en zilver bij de U23. En Wim Van De Wielle pakte zilver bij de age groupers.