Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Celtman winnaar overleden op 37-jarige leeftijd
Nieuws

Celtman winnaar overleden op 37-jarige leeftijd

De Britse triatleet en ultrasporter Chris Stirling is maandag 29 april plots overleden op 37-jarige leeftijd. Stirling hield van extreme uitdagingen, deed in 2012 op een oude fiets de Celtman als allereerste triatlon in zijn leven. In 2017 pakte hij de overwinning in de Schotse extreme triatlon. Een jaar later finishte hij in de top-10 in die andere legendarische extreme triatlon: de Norseman.

Op sociale media regent het reacties van andere atleten die Chris gekend hebben en bijna iedereen heeft het over het nederige maar sympathieke karakter van de Brit. In 2012 kwam hij vanuit het niets naar de Celtman, de extreme Schotse triatlon met 3,4 km zwemmen in het ijskoude atlantische water, 202 km fietsen over de highland roads en 42 km lopen, inclusief de klim naar de Beinn Eighe bergtoppen. Hij had nog nooit een triatlon gedaan, kwam toe met een oude fiets en wat geld om onderweg wat chips te kopen in een winkel om te overleven. “Maar shops rond het parcours van de Celtman, dat is een urban mythe,” luidt het in het in memoriam van de Celtman op facebook:

https://www.facebook.com/cxtri/posts/2255061921251637