Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel pakt 7de plaats in spannend WK cross triatlon Pontevedra
Tim Van Hemel blij met 7de plaats in WK cross triatlon (foto: 3athlon.nl)
Multisports

Tim Van Hemel pakt 7de plaats in spannend WK cross triatlon Pontevedra

Tussen de allerbeste cross-triatleten ter wereld heeft Tim Van Hemel een knappe zevende plaats behaald na een spannende wedstrijd, waarin de heroptredende Belgische kampioen de hele tijd meeging in de achtervolgende groep achter vier koplopers. Arthur Forissier, vorige week nog tweede in de Xterra Griekenland, pakte de wereldtitel.

Voor Tim Van Hemel was het koffiedik kijken wat vooral het lopen zou opleveren in Pontevedra. Hij raakte licht geblesseerd in de indoor triatlon van Lievin eerder dit seizoen en kwam de laatste weken nauwelijks aan lopen toe. Toch zette Tim een sterke wedstrijd neer. Hij verloor ongeveer 1’40 in de 1.000 meter zwemmen, maar kwam in de 30 km mountainbiken terecht in een groepje van vier achtervolgers met de Duitser Jens Roth en de Fransen Brice Daubord en Arthur Serrieres, de winnaar van Xterra Greece vorige week.

Tim Van Hemel in actie in Pontevedra (foto: 3athlon.nl)

De achtervolgers met Tim Van Hemel volgden na 30 km op twee minuten van een select favorietengroepje van vier triatleten met de Spaanse titelverdediger Ruben Ruzafa, de Amerikaanse Xterra ex-wereldkampioen Josiah Middaugh, de Tsjech Lukas Kocar en de Fransman Arthur Forissier. De vier wisselden samen en in de 7 km lopen bleek Forissier absoluut de snelste. Hij pakte de wereldtitel in 1u48’21. Ruben Ruzafa won het zilver op 31 seconden. Het brons ging naar Kocar.

In de strijd om de vijfde plaats moest Tim Van Hemel de twee Fransen laten gaan. Brice Daubord pakte de vijfde plaats, Arthur Serrieres werd zesde en een blije Tim Van Hemel pakte de zevende plaats in 1u51’40 op 3’15 van de winnaar. Tim was vooral blij dat hij ondanks zijn blessure en weinige lopen toch een top-10 plaats pakte en dat hij het WK kon meemaken, zoals hij vertelde voor de camera van onze collega’s van 3athlon.nl.

“Laatste 5 weken maar 15-20 km gelopen”

“Ik ben gezien de omstandigheden erg tevreden,” vertelt Tim. “Ik kon door blessure de laatste vijf weken weinig lopen. 15 à 20 km heb ik gedaan gedurende die weken. Ik ben eigenlijk nog aan het opbouwen en dan valt dit goed mee. Ik ben nog wat ziek geweest, dus al bij al ben ik zeker tevreden.”

“Ik heb nu alle komende internationale races geschrapt. In de maand mei wil ik gewoon rustig opbouwen met lopen om in juni weer top te zijn. Maar ik wou dit zeker meemaken. Ik wou dit samen met buddy Lucas (Van Deynze – redactie) doen, die nu nog aan het strijden is voor de titel bij de U23. Tja, we hadden geboekt, dus ik dacht, we gaan het gewoon doen. Ik doe hier mooi ervaring op en dan is die zevende plek mooi meegenomen,” aldus Tim Van Hemel, die het fietsen lastig genoeg vond, maar het loopparcours graag nog iets meer offroad had gezien…

Lucas Van Deynze net naast brons bij U23

In zijn eerste wereldkampioenschap cross triatlon bij de U23 heeft Lucas Van Deynze, vorig jaar nog wereldkampioen bij de age groupers in Denemarken, een knappe vijfde plaats gepakt. Hij kwam dichtbij het podium, maar gezien de tegenstand was dit een absolute topprestatie. Het jonge Franse talent Maxime Chane maakte de favorietenrol waar en won zoals verwacht in 1u55’58. De Zuid-Afrikaan Ruan Van Zyl werd 35 seconden later tweede. Het brons ging naar de Nederlander Victor Goené die in 1u56’52 finishte. Mathurin Boutte (Frankrijk) werd vierde in 1u57’33. Lucas pakte de vijfde plaats in 1u57’57.

Verrassing bij de vrouwen

De Italiaanse Eleonora Peroncini werd verrassend wereldkampioene. Ze had een mooie voorsprong na het mountainbiken en hield in het lopen de Britse Jacqueline Slack op meer dan een minuut. Het brons ging naar de ook Britse Nicole Walters. Topfavoriete Lesley Paterson werd pas vijfde.