Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hannes Cool en Charlotte Deldaele winnen Izegems clubkampioenschap triatlon
Nieuws

Hannes Cool en Charlotte Deldaele winnen Izegems clubkampioenschap triatlon

Triatleten Hannes Cool en Charlotte Deldaele zijn de nieuwe clubkampioenen bij EFC-ITC, de triatlonclub uit Izegem. Waar de meeste clubs hun clubkampioenschappen tijdens een triatlon van een andere organisatie houden, is EFC-ITC een van de weinige clubs die een eigen clubkampioenschap organiseert, met finish aan cafe De Nieuwe Mol in Izegem. Daar zagen ze een spannende strijd bij de mannen en een duidelijk erg sterke Charlotte Deldaele bij de vrouwen.

Deldaele in supervorm

Charlotte Deldaele zit in een vormpiek. Dat was de afgelopen weken al duidelijk met het allereerste Belgische vrouwenpodium ooit in de Xterra Greece en vorige zondag nog in het Belgisch ploegenkampioenschap in Doornik waar ze met de clubgenotes een verdiende medaille pakte. Dit weekend staat voor haar overigens het belangrijke testevent op het programma voor een plaatsje bij de Belgian Hammers, de Belgische Mixed Team Relay ploeg voor Olympische Spelen in Tokio in 2020. Maar dat weerhield Charlotte niet om er vol voor te gaan in Izegem. Ze werd overtuigend clubkampioene voor Jonie Vanhoutte en Margot Vandekerkhove.

Allegaert knalt op de fiets

Bij de mannen zette Jasper Sabbe de snelste zwemtijd neer, maar Matthias Allegaert en Kasper Lagae volgden samen op korte afstand. “In het fietsen was Matthias Allegaert duidelijk de sterkste,” vertelt Kasper Lagae. “Die reed een minuut van mij weg. Als je dan weet dat ik in die 20 km een gemiddelde van 43 km/uur haalde, dan weet je ineens hoe hard Matthias ging.”

‘Cwoale’ nooit afschrijven…

Hannes Cool leek uitgeschakeld te zijn na het zwemmen, maar hij reed het gat dicht en wisselde samen met Kasper Lagae. De twee achtervolgers slaagden er in om tijdens de 5 km lopen Allegaert opnieuw voorbij te gaan. “Hannes Cool zette een versnelling in en liep twintig meter voor mij. Maar ik kreeg dat gat niet dicht en met hetzelfde verschil gingen we de laatste rechte lijn in. Het was met het mes tussen de tanden. Een wijze les voor mij: ‘Cwoale’ nooit afschrijven,” aldus Kasper ‘Phil’ Lagae.

Hannes Cool won met kleine voorsprong op Lagae. Allegaert pakte een paar seconden later de derde plaats. Dennis Dieussaert werd vierde en Jasper Sabbe vijfde.

https://www.instagram.com/p/Bw7beuNBEv9/

Het volledige foto-album van Stijn Vandecapelle vind je op facebook.

Uitslagen clubkampioenschap EFC-ITC

Uitslagen jeugd

Uitslagen zwemloop