Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen nieuwe wereldtitel voor België op WK aquathlon
Wereldkampioene Ulatowska tussen Bragmayer en Arroyo (foto: ITU/Javier Cervera)
Multisports

Geen nieuwe wereldtitel voor België op WK aquathlon

Emmanuel Lejeune heeft zijn stunt van vorig jaar op het WK aquathlon niet kunnen herhalen. De Belgische titelverdediger kon in Pontevedra deze keer niet meespelen voor de medailles in een alweer supersnelle wedstrijd. Het goud ging verrassend naar Rostislav Pevtsov, die voor de allereerste gouden triatlon medaille ooit voor Azerbeidjan zorgde.

Pevtsov was in 2016 al de eerste triatleet ooit die voor Azerbeidjan naar de Olympische Spelen mocht. Sindsdien is hij een vaste waarde in de wereld- en vooral de Europabeker wedstrijden. Donderdag was hij de snelste loper van het hele pak. Pevtsov dook als enige onder de 15 minuten op de 5 km lopen en slaagde er als enige in om snelste zwemmer Kevin Tarek Vinuela te remonteren. De Spanjaard pakte het zilver. Het brons was voor de Rus Dmitry Polyanskiy. Emmanuel Lejeune, vorig jaar nog verrassend wereldkampioen in Denemarken, verloor deze keer te veel tijd in het zwemmen. Met 13’12 moest hij meer dan een minuut goedmaken. Ondanks een 15’48 in het lopen raakte hij niet verder dan een 15de plaats.

Lucas Van Deynze 8ste bij U23

Lucas Van Deynze nam voor het eerst deel aan een WK aquathlon bij de beloften. Hij zette de 30ste tijd overall neer (14’12 zwemmen en 16’14 lopen) en pakte daarmee de achtste plaats bij de U23. Het goud ging naar de Spanjaard Ander Noain.

Het volledige podium van het WK aquathlon (foto: ITU/Javier Cervera)

Pools goud bij de vrouwen

Bij de vrouwen pakte de Poolse Alicja Ulatowska verrassend het goud na een beklijvende sprint met favoriete Zsanett Bragmayer. De Hongaarse verloor in de spurt en pakte op vijf seconden het zilver. Het brons ging naar de Mexicaanse Itzel Arroyo.

De Belgische medaille spiegel staat voorlopig op 5, allemaal behaald in het duatlon. Daar kan dit weekend nog wat bijkomen met de laatste discipline van dit Multisport WK: het wereldkampioenschap triatlon long distance met Timothy Van Houtem en Diego Van Looy bij de mannen en Alexandra Tondeur bij de vrouwen…