Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3athlon neemt proef op de som: kortste triatlon ter wereld – video
Opvallend

3athlon neemt proef op de som: kortste triatlon ter wereld – video

25 meter zwemmen, 150 meter fietsen en 100 meter lopen: afgelopen weekend vond in Nederland de kortste triatlon ter wereld plaats. De redactie van 3athlon.nl was behoorlijk benieuwd hoe dat is en greep de kans in de vorm van hoofdredacteur Tim Moria meteen aan om het zelf te proberen. Maar dan nog korter: 5 meter zwemmen, 25 meter fietsen en 10 meter hardlopen. Inclusief verzorgingspost, dat dan weer wel. ,,Ik wilde graag lager finishen dan mijn startnummer, dus de druk was behoorlijk hoog”, sprak Moria direct na de finish. ,,Jammer dat het een non-wetsuit swim was, want daardoor had ik minder drijfvermogen en kwam ik eigenlijk nergens lekker in mijn ritme.”

Tijdens het fietsen herpakte Moria zichzelf, zo zou hij na de finish vertellen. ,,Ik had natuurlijk ook het beste materiaal en een geweldige fiets. Maar het lopen was weer zwaar. Vooral vanwege de warmte en het feit dat ik nergens een bekertje water kon krijgen. Ze hadden bij de verzorgingspost alleen maar flessen cola. Bij het WK op Hawaii heb ik gezien dat je die ook kunt gebruiken, dus heb ik de cola maar gewoon over me heen gegooid. Alles bij elkaar was het een zware, maar mooie dag. Mocht er ooit een extra lange triathlon komen, dan laat ik iemand anders van de redactie testen.”

Tim zette een tijd neer van 1’02. Met snellere wissels had het er zeker ingezeten om de magische grens van 1 minuut te doorbreken. Kan je zelf sneller? Bezorg ons dan je filmpje en we posten het op onze facebook pagina… 🙂