Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Positief gebleven na heel slechte start” – Bart Aernouts na winst in 70.3 Barcelona
Bart Aernouts op nummer 1 in Barcelona - Foto Activ Images (James Mitchell)
Nieuws

“Positief gebleven na heel slechte start” – Bart Aernouts na winst in 70.3 Barcelona

Bart Aernouts won dit weekend de 70.3 Ironman van Barcelona. Vlak na zijn overwinning kregen we een zeer opgetogen Bart Aernouts te pakken. Uiteraard was Bart tevreden over zijn wedstrijd. “Al verliep niet alles vlekkeloos. En vanaf nu ligt de focus alweer op de rest van het seizoen, met Roth als hoofddoel…” Het is duidelijk dat de Sportoase-Veldeman-Wcup triatleet in Roth mikt op een tweede overwinning.

“Ik ben heel blij deze wedstrijd te winnen en zeker een 70.3 race,” vertelt Bart Aernouts ons vanuit Calella. “Dat was al even geleden. Mijn voorjaar staat uiteraard in het teken van de Challenge Roth maar dit was een ideale periode om een paar halve triatlons in mijn programma op te nemen. Na een kleine ontgoocheling in Zuid-Afrika was St. George al een opsteker en nu ben ik met deze overwinning hopelijk helemaal goed vertrokken voor het seizoen 2019.”

Slecht zwemnummer

“Ik kende met mijn mindere zwemnummer een heel slechte start. Ik vond nooit het goede gevoel, meer zelf, dit was één van mijn slechtste zwemnummers van de laatste jaren. Maar ik bleef positief want ik wist dat het fietsparcours wel echt iets voor mij was. Eenmaal op de fiets vond ik al snel terug dat goede gevoel en ik kon de volledige 90 km een hoog tempo creëren, en vlak voor T2 kreeg ik zicht op McNamee.”

Gekukkig geen regen

“Gelukkig bleef de voorspelde regen uit want dat maakt het toch een stuk veiliger voor de atleten en des te leuker voor de toeschouwers. In het lopen heb ik even de tijd genomen om het goede gevoel te zoeken maar eenmaal de motor aansloeg kon ik het hoge tempo aanhouden tot het einde. Het was dus leuk op het droge vandaag,” aldus Bart.