Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde: “Eens zien en voelen of Lanzarote echt zwaarste Ironman is”
Nieuws

Frederik Van Lierde: “Eens zien en voelen of Lanzarote echt zwaarste Ironman is”

Zaterdagochtend staan Frederik Van Lierde en 41 andere Belgische triatleten aan de start van de Ironman Lanzarote. Bij de pro’s is ons land goed vertegenwoordigd met naast Fre ook Seppe Odeyn, Diego Van Looy, Bert Verbeke en Timothy Van Houtem. Voor Van Lierde is het overigens zijn debuut. Ondanks zijn rijkgevulde palmares deed hij nog nooit mee in Lanzarote. “Ik wil eens zien en voelen of Lanzarote echt de zwaarste Ironman ter wereld is…”

“Parcours verkend op stage”

Het parcours van de Ironman is niet nieuw voor Frederik. Hij leerde het kennen eerder dit jaar op stage. “De voorbereiding verliep goed sinds mijn seizoensopener in Mexico halverwege maart,” vertelt Fre. “Het accent lag op volume met nog een extra stage in Spanje en een lange periode slapen in mijn hoogtetent. Het is voor mij de eerste deelname in Lanzarote. Het parcours op Lanzarote verkende ik al op stage in februari. Ik kijk er naar uit om de wedstrijd die wel eens ‘de zwaarste Ironman ter wereld’ wordt genoemd, te gaan betwisten! Eens zien en voelen of dat wel klopt ;-)”

“Ironman Nice is hoofddoel”

Voor de wereldkampioen Ironman van 2013 breekt er nu een belangrijke periode aan, die er heel anders uitziet dan zijn normale voorbereiding op het hoofddoel: een zesde zege in Nice. “Met de Ironman Lanzarote breekt een belangrijke periode aan. Kort daarna volgen immers 70.3 Les Sables de’Olonnes op 16 juni en de Ironman Nice op 30 juni. Met die laatste als hoofddoel.Geen aanloop zoals gewoonlijk dus naar Nice, maar ik voel mij wel klaar voor deze uitdaging(en),” aldus Fre.

De triatleten beginnen er in Lanzarote aan op zaterdag om 7 uur ’s ochtends plaatselijke tijd, bij ons is het dan 8 uur. Wij volgen het op de voet en brengen zaterdag natuurlijk verslag van de wedstrijd die al zoveel Belgische topprestaties heeft opgeleverd.

Sterke age groupers

Ook bij de age groupers veel bekend volk, met op kop onze Sebbe Verhaert van het Sportoase Triatlon Team. Wij reserveren alvast een plaatsje in het 3athlon.be house in Kona in oktober Sebbe! Ook Hank Mees, Johan Pauwels, Mike Ley, Sven Lenaerts, Wim Verstraeten, Luk Tijsmans, Annick Vande Kerckhove en alle andere Belgen wensen we heel veel succes toe. Maak er een mooi Belgisch feestje van zaterdag!

Startlijst Ironman Lanzarote 2019