Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hitte maakt slachtoffers in derde etappe LCMT triatlon in Houffalize
Nieuws

Hitte maakt slachtoffers in derde etappe LCMT triatlon in Houffalize

De vierdaagse LCMT triatlon was zaterdag aan zijn voorlaatste dag toe in Houffalize. De hitte hield serieus huis in de derde etappe van de LCMT triathlon. 2500m zwemmen, 137km fietsen en 12km traillopen kregen de deelnemers voor de boeg. Voor het eerst geen pelotons voor de triatleten en werden de triatlonfietsen bovengehaald. Leider Steven Dick werd stevig onder vuur genomen na de zwemproef.

Steven Dick onder vuur

De leider in het klassement Steven Dick kwam na 2.500m zwemmen in het meer van Nisramont als laatste van de top 5 uit het water. Als 4de kwam Niki Devoldere uit het water die het het volledige deelnemersveld oprolde. Daardoor zat Steven Dick volledig geïsoleerd. Mike Bogaert, Bernd Vandenberge en Niki Devoldere hielden een heuse ploegentijdrit door het Luxemburgse landschap. De latere etappewinnaar Kris Jennes leek puur op de etappe winst uit te zijn als snelste loper.

Kris Jennes pakt dagzege

Terwijl het drietal er alles aan deed om de voorsprong op Steven Dick zo groot mogelijk te maken, profiteerde Kris ervan om op de laatste hellingen van de dag de boel kapot te rijden. Uiteindelijk zou na de finale klim op de St Roch Kris met 1 minuut voorsprong zijn loopcapaciteiten kunnen uitbuiten.

Devoldere bezwijkt in de hitte

Niki Devoldere, die gewoon moest uitlopen om de leiderstrui te grijpen geraakte compleet bevangen door de hitte en moest op twee kilometer van de aankomst afgevoerd worden. Bernd Vandenberghe kon zo mooi de tweede plaats binnenhalen en sluipt zo op het podium. Ook Mike Bogaert verliet de wedstrijd.

Steven Dick hield ongelooflijk stand helemaal alleen en start zondag aan de crosstriathlon met 12 min voorsprong. Zondag krijgen de deelnemers opnieuw 2.500 meter zwemmen voor de boeg, 42 km MTB en 12 km lopen. We zijn benieuwd wie met de zege gaat lopen, want het zal heel spannend worden tussen Steven en Kris. Na 4 dagen zijn alle atleten al compleet kapot.

Verschil nog 5 minuten bij vrouwen

Bij de vrouwen kon Emily Vandevoorde haar achterstand op de Nederlandse Astrid De Brand terugbrengen tot 5min. Ook bij de vrouwen zal morgen dus een beslissende dag worden.

“Tot ik er bij neerviel…”

Niki Devoldere was ontgoocheld. “De hitte had mij helemaal in zijn ban en ik slaagde er nooit in om op mijn positieven te komen. Het ging van kwaad naar erger. Op 2 km van de meet lag ik uitgeteld in de kant. Waar ik door het Rode Kruis moest opgehaald worden. Opgave dus. Ik had gezegd dat ik mijn titel ging verdedigen tot ik er bij neer viel, dat is dus ook bijna letterlijk gebeurd. Maar gerechtigheid is geschied. Als je niet voldoende getraind bent zijn de wetten van de natuur hard,” aldus de tweevoudige winnaar van de LCMT.

In de cross-duatlon competitie won Pieter Ooms de tweede etappe. Hij neemt ook de leiderstrui over.

Klassementen LCMT