Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sophie De Groote wint nog eens in Bredene, Sybren Baelde snelste loper
Nieuws

Sophie De Groote wint nog eens in Bredene, Sybren Baelde snelste loper

In de kwarttriatlon van Bredene maakte Sophie de Groote haar comeback met een indrukwekkende zege bij de vrouwen, terwijl Sybren Baelde de wedstrijd bij de mannen op zijn naam schreef. Het was al enige tijd geleden dat Superphie nog aan een triatlon had deelgenomen, maar ze is nog altijd goed in vorm en haalde het met meer dan zes minuten voorsprong op Charlotte Mensaert.

Sophie ging in Bredene van start tot finish aan de leiding, bouwde haar voorsprong in het fietsen uit naar meer dan drie minuten en liep dan vlot naar de overwinning in 2u07’52. Charlotte Mensaert schoof op naar de tweede plaats. Zij finishte opnieuw op het podium in 2u14’30. Shauni Naert werd derde in 2u19’48.

Sybren Baelde snelste loper

Bij de mannen zat Sybren Baelde na de 1.000 meter zwemmen al vrij goed voorin, samen met Jonas De Wachter op een half minuutje van leiders Dries Demeulenaere en Arno Lambrecht. Op de fiets kregen we een kopgroepje van drie met slechts twintig seconden op een grote achtervolgende groep. Het lopen zou beslissen over de winst en de podiumplaatsen.

Sybren Baelde was veruit de snelste loper van het pak. Hij stormde in 1u48’45 naar de overwinning en zette Dennis Dieussaert op 3’46. Zestien seconden later pakte Niels Vandenbroele de tweede plaats. Benjamin Verlet werd vierde en Jurgen Vercarre pakte de vijfde plaats. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor Sybren Baelde, die eerder ook al vijfde werd in de kwarttriatlon van Veurne en vierde in de halve triatlon van Leuven.