Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck na zilver in Samorin “Blij en ontgoocheld tegelijk”
Pieter Heemeryck vice-wereldkampioen in Samorin in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Pieter Heemeryck na zilver in Samorin “Blij en ontgoocheld tegelijk”

Met zijn tweede plaats in The Championship van Challenge in Samorin behoort Pieter Heemeryck nu definitief tot de wereldtop op de lange afstand, maar vooral het kleine verschil met Sebastian Kienle zal hem nog lang bijblijven. “Ik ben tevreden met een goeie wedstrijd en Sebastian Kienle was echt wel sterk. Langs de andere kant ben ik ontgoocheld, want ik koos voor de aanval en de achtervolgers konden van atleet naar atleet springen,” vertelde Pieter ons gisteren. Bekijk hieronder het finish-interview wat Pieter had met onze collega’s van 3athlon.nl.

“Ja, ik ben blij met de tweede plaats, maar als je zo lang alleen rijdt, alleen op kop op de fiets en dan ook nog eens lang aan de leiding loopt… Het bleef lang een minuut, maar Sebastian is gewoon een wereldatleet. Ik denk dat hij gewonnen heeft op ervaring. Voor mij was het mentaal zwaar. Je ziet hem komen en je weet dat hij keigoed is… Ik had willen winnen, maar Kienle was beter.”

“Ik keek veel achterom, ik wou weten wat er achter mij gebeurde, of ze in pak aan het rijden waren of niet. Ik heb wel honderd keer achterom gekeken vandaag. Werkpuntje voor de toekomst, gewoon naar voor kijken. Volgend jaar! Ik was hier zesde, ik was hier vierde, ik was hier tweede. Ja, het volgende moet winnen zijn. Ik sta nu wel ruim aan de leiding in de wereldranking. Ik ga daar mijn hoofddoel van maken. En ja, tweede van de wereld, super,” aldus Heemeryck.

https://www.instagram.com/p/ByMYC5lDWl0/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/ByNubbKBkNY/?utm_source=ig_web_copy_link