Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Monchy wint halve triatlon bij Lacs de l’Eau d’Heure
Wouter Monchy naast Antoine Didier en Victor Alexandre op het podium (foto: TRIGT)
Nieuws

Wouter Monchy wint halve triatlon bij Lacs de l’Eau d’Heure

De dag voor de populaire kwarttriatlon werd er bij de Lacs de l’Eau d’Heure voor het eerste een halve triatlon georganiseerd door Oxygene Triathlon, met Wouter Monchy als winnaar. Wouter komt sinds dit seizoen uit voor TRIGT en moest in l’Eau d’Heure opnemen tegen zijn ploegmaat Antoine Didier en Victor Alexandre van het Rise Shine Tri team van Alexandra Tondeur.

Wouter Monchy begon meteen sterk aan de wedstrijd en kwam na 1900 meter zwemmen als leider uit het water met een vijftal minuten voorsprong op de andere favorieten. Tijdens de 90 km fietsen en 21 km lopen was het erg warm en op het heuvelachtige parcours kwamen Antoine Didier en Victor Alexandre nog terug tot op een minuut van Monchy, maar in het lopen hield hij vlot stand.

Monchy won in 4u08’31. Vier minuten later werd Antoine Didier tweede en Victor Alexandre pakte de derde plaats in 4u21’07, met Cedric Vanhouttegem op vier en Pieter Sacre op vijf. Nic Meeus werd knap zesde en pakte de overwinning bij de masters.

Voorbereiding op Ironman Nice

Voor Wouter Monchy was de zege een opsteker. “Het werd nog even spannend toen Antoine na acht kilometer terug aan kwam sluiten in het lopen,” vertelt Wouter. “Bij de bevoorrading aan km 10 zag ik dat hij het moeilijk had. Ik heb opnieuw kunnen versnellen en won uiteindelijk met vier minuten voorsprong. Dit is een leuke opsteker in de voorbereiding op de Ironman van Nice. Daarom ben ik zondag nog even 150 km gaan losfietsen,” aldus Wouter.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Louise Delduiqe. De Turbo-atlete haalde het in 5u15’31 met twee minuten voorsprong op Stephanie Ortmans. Daphne Melckmans werd derde. 173 triatleten haalden de finish.

Uitslag halve triatlon Lacs de l’Eau d’Heure 2019