Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alistair Brownlee wil zich kwalificeren voor Kona in debuut Ironman Ierland
Alistair Brownlee Europees kampioen in Weert in 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Alistair Brownlee wil zich kwalificeren voor Kona in debuut Ironman Ierland

Belgische triatleten Marino Vanhoenacker en Seppe Odeyn krijgen er op 23 juni een extra tegenstander bij in de Ironman Ierland met tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee. De kersverse Europese kampioen, die zaterdag samen met onze Jelle Geens op het podium stond in Weert, maakt zondag 23 juni zijn debuut op de volledige afstand in Cork, zo kondigde Ironman dinsdag aan…

Eerst nog WTS Leeds

Het zat er al een tijd aan te komen dat de oudste Brownlee broer de stap naar de volledige Ironman zou zetten. Na zijn tweede olympische titel in 2016 in Rio, zette hij de stap naar de 70.3 Ironman, waarin hij in 2018 vice-wereldkampioen werd tegen Jan Frodeno en Javier Gomez. Brownlee gaat eerst overigens nog aan de slag dit weekend in de World Triathlon Series in Leeds

Tegen Marino en Seppe

Als Brownlee naar Kona wil, dan moet hij wel voorbij aan een van de grootste Belgische Ironman-triatleten aller tijden. De Ironman in Cork is een nieuwe wedstrijd, waarop ook Marino Vanhoenacker, die nu al in Ierland is, zijn zinnen had gezet. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de tweestrijd tussen Bink en Brownlee. Ook Seppe Odeyn staat er aan de start.