Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brecht Van Vooren gesteund door thuissupporters en Katrien Maes solo in Hamme
Brecht Van Vooren op het podium in Hamme met Thijs en Pareyn (foto: Olivier Cloet)
Nieuws

Brecht Van Vooren gesteund door thuissupporters en Katrien Maes solo in Hamme

In de Watermolentriatlon van Hamme werd het een dubbelslag voor het 3PT Solidpharma team, met winst voor Brecht Van Vooren bij de mannen en Katrien Maes bij de vrouwen. Topfavoriet Pamphiel Pareyn leek op weg naar de zege maar had niet de loopbenen van de vorige weken. Van Vooren werd voortgestuwd door veel thuissupporters en hield Nick Thijs af. Katrien Maes won met een sterke solo bij de vrouwen, al kwam Shelsea Weyn nog even opzetten.

Brecht Van Vooren kwam samen met Pamphiel Pareyn en Lars Baeyens aan kop uit het water na 1350 meter zwemmen in de Oude Durme. De drie koplopers hadden een voorsprong van 1’10 op drie achtervolgers: Koen Veramme, Nick Thijs en Gijs Van Ranst.

Pamphiel Pareyn in de aanval

Door een trage wissel verloor Lars Baeyens de voeling met de kopgroep. Brecht Van Vooren besloot te wachten op zijn ploegmaat, maar dat was niet het plan van Pamphiel Pareyn. Die zette zich op kop en reed solo vijftig seconden weg van zijn vroegere co-leiders. Van Vooren en Baeyens draaiden mooi rond en wisten het verschil te beperken tot die vijftig seconden. Want achter hen liep de achterstand snel op tot meer dan drie minuten voor Nick Thijs en Koen Veramme.

Pamphiel Pareyn was de gedoodverfde favoriet maar hij had deze keer niet de beste loopbenen. Al na 1 ronde van drie kilometer had Brecht Van Vooren hem te pakken. Lars Baeyens liep in derde positie maar voelde wel de hete adem van Nick Thijs in zijn nek. Koen Veramme had op dat moment de wedstrijd verlaten.

Elf seconden zijn genoeg

Na zes kilometer kwam Nick Thijs terug tot op 1 minuut van Brecht Van Vooren. Pamphiel Pareyn had nog 25 seconden over en Lars Baeyens nog 5 seconden. Thijs raapte Lars en Pamphiel op in de slotronde en leek ook op weg naar Van Vooren. Maar Brecht werd door de thuissupporters goed op de hoogte gehouden van de verschillen, kon met de steun van het publiek nog een keer versnellen en hiel uiteindelijk elf seconden over.

Brecht Van Vooren pakte zijn eerste zege van 2019 in 1u47’28. Nick Thijs pakte de tweede plaats in 1u47’39. Pamphiel Pareyn werd derde en Lars Baeyens pakte de vierde plaats. Met Gijs Van Ranst had 3PT drie triatleten in de top-vijf. Sven Maes werd zesde. Van Vooren is de laatste tijd in goede doen. Vorige week werd hij nog 20ste op het BK sprinttriatlon en een dag later won hij de 5 km tijdens de Faluintjesjogging.

Katrien Maes klasse te sterk

Vrouwenpodium in Hamme met Katrien Maes als winnares (foto: Olivier Cloet)

Bij de vrouwen was Katrien Maes een klasse te sterk. De 3PT-triatlete kwam na 17’18 als vijfde overall uit het water en begon meteen aan een sterke solo. Shelsea Weyn maakte in de 40 km fietsen veel goed van haar achterstand. Katrien wisselde met veertig seconden voorsprong op Shelsea. Maar in het lopen moest ze Maes opnieuw laten gaan.

35ste keer Watermolentriatlon

Katrien Maes won overtuigend in 2u03’32 voor Shelsea Weyn, die in 2u06’18 tweede werd. Exact twee minuten later kwam de jonge Joni Meere als derde over de streep. Lies Maes nam na lange tijd ook weer eens deel aan de Watermolentriatlon en werd knap vierde. Het was overigens al de 35ste editie van de Watermolentriatlon, waarmee het de oudste triatlon van ons land is.