Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goetstouwers pakt eerste 70.3 podium in Luxemburg, ook Tondeur derde
Nieuws

Goetstouwers pakt eerste 70.3 podium in Luxemburg, ook Tondeur derde

Stenn Goetstouwers is zondag derde geworden in de 70.3 Ironman Luxemburg achter de Duitser Lukasz Wojt en de Nederlander Bas Diederen. Het was de eerste podiumplaats in een 70.3 in de nog jonge long distance carriere van de ‘Tank van Wuustwezel’. Bij de vrouwen pakte ook Alexandra Tondeur een derde plaats. Ook een pak andere Belgische triatleten deden het goed in de Moezel-streek met vijf age group zeges!

Alexandra Tondeur stond al een tijdje op de startlijst van de Challenge Geraardsbergen, maar besloot last minute om naar Luxemburg te trekken. In Remich stootte ze op een sterke Imogen Simmonds. De Zwitserse won de 70.3 Ironman afgetekend in 4u11’30. Alexandra Tondeur kwam als derde van de fiets op twee minuten van de Duitse Svenja Thoes. Beide atleten hielden hetzelfde tempo aan in de halve marathon. Met de snelste looptijd werd Thoes tweede in 4u18’50. Alexandra pakte de derde plaats in 4u20’48.

https://www.instagram.com/p/ByzUOUvCf4h/?utm_source=ig_web_copy_link

Stenn opnieuw tegen Bas

Bij de mannen zette Stenn Goetstouwers een sterke wedstrijd neer. Latere winnaar Lukasz Wojt ging er in het zwemmen al meteen vandoor en zette het hele veld op 1’40 en meer. De schade voor Stenn bedroeg drie minuten. Hij kwam als tiende uit het water, in het spoor van Hannes Callebaut. In het fietsen sloot Stenn aan bij een achtervolgende groep met onder andere Bas Diederen. Wojt pakte na 90 km een voorsprong van 5’40 op de groep van zes waarvan Stenn als eerste wisselde.

In het lopen pakte Stenn al snel tijd terug op leider Wojt, maar Bas Diederen volgde hem op de hielen. De twee kennen elkaar nog uit de 111 triatlon van Bilzen. Halfweg de halve marathon moest Stenn de ervaren Nederlander laten gaan. Ze liepen allebei nog wel in op Wojt, maar diens voorsprong was groot genoeg om in 3u49’05 te winnen. Bas Diederen werd op 2’48 tweede en Stenn Goetstouwers pakte de derde plaats in 3u52’43. “Ik ben zeer tevreden met de derde plaats, mijn eerste podiumplaats in een 70.3. Dit is waarvoor ik zo hard gewerkt heb,” aldus de ‘Tank van Wuustwezel’.

https://www.instagram.com/p/Byz6kp1FQYH/?utm_source=ig_web_copy_link

Kenneth, Arne en Hannes in top-15

Er stonden heel wat Belgische triatleten aan de start in Luxemburg. Bij de pro’s pakte ex-winnaar Kenneth Vandendriessche de zesde plaats na een sterke run. Hij finishte in 3u54’49. Arne Devliegher werd knap elfde in 4u04’49. Net geen vijf minuten later werd Hannes Callebaut twaalfde.

Zes Belgen in top-10 M30

Bij de age groupers waren de Belgen collectief sterk in de M30 categorie. Jan De Clercq pakte de zege en Wouter Gryp, Wim De Buyser en Jens Roegiers werden drie, vier en vijf. Met Adje Siemons en Aurelien Lauwers op 7 en 8 stonden er maar liefst zes Belgen in de top-10. Jeroen De Meester en Olivier Cornelis werden 4de en 8ste bij de M35. Bij de M40 plaatsten ook vier Belgen zich bij de beste tien. Benjamin Verlet werd knap tweede op slechts 51 seconden van de Franse winnaar Journot. Martin Outmanns werd vierde, Joeri Gouwkens vijfde en Bram Van Den Bossche tiende.

Eerste vier plaatsen bij M40 voor Belgen

Maar de strafste prestaties zagen we toch in de M45 categorie, waar Danny Van Rompaey zijn slot pakte voor het WK in Nice met een klinkende zege. Hij ging maar liefst drie Belgen vooraf. Bjorn Deburghgraeve werd tweede, Danek Aerden derde en Yannick Antoine vierde. Marc Bousmanne pakte de tiende plaats. In de M18 categorie was er een negende plaats voor Nichola De Jaeger.

Redwood en Decoo winnen age group

Bij de M50 werd Stefaan Lanszweert vierde, Kurt Hattas zesde en Bart Dewitte negende. Pascal Trouve pakte de derde plaats bij de M55 terwijl Marnik Verlinde zevende werd. En dan was er nog Belgische winst bij de M65 voor John Redwood en bij de M70 met Robert Decoo. Patrik Van Den Broeke pakte de tweede plaats bij de M60.

Danielle Deley wint F55

Bij de vrouwen was er een knappe overwinning van Danielle Deley. Zij was duidelijk de sterkste in de F55 categorie en pakte de winst in 5u11’03 en haar slot voor het WK in Nice. Charlotte L’Hoest en Lien Peeters pakten de 9de en 10de plaats bij de F25. Heidi Wouters en Inge Roelandt werden derde en vierde bij de F40.