Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe generatie Belgian Hammers 12e in Nottingham “Veel ervaring opgedaan”
Charlotte Deldaele bij de start in Nottingham (foto: ITU/Ben Lumley)
Nieuws

Nieuwe generatie Belgian Hammers 12e in Nottingham “Veel ervaring opgedaan”

Afgelopen weekend werden vier jonge Belgische triatleten twaalfde in de Mixed Team Relay WTS race in Nottingham. België stuurde een jonge B-ploeg in afwezigheid van de vaste kern van de Belgian Hammers, die allemaal op hoogtestage zich voorbereiden op het volgende deel van het internationale seizoen. De jonge Hammers kregen met aparte omstandigheden te maken. Door overvloedige regenval werd de kwaliteit van het zwemwater onvoldoende bevonden. De wedstrijd werd een duatlon.

Dries Matthys in Nottingham (foto: ITU/Tommy Zaferes)

De jonge Belgian Hammers Dries Matthys, Noah Servais, Hanne De Vet en Charlotte Deldaele konden nooit meespelen voor een topresultaat, maar deden wel belangrijke ervaring op. “Dit niveau is iets waar je van droomt,” vertelt Dries Matthys ons. “Ook al waren we nu nog niet super competitief, meedoen en voelen wat het is, is echt van goudwaarde.”

Hanne De Vet in Nottingham (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Niet alleen Dries, ook de andere Hammers waren blij met de gekregen kans. “De kans die de federatie ons hier geeft is echt super, je ziet waar je naartoe moet, wat het is om op WTS niveau te racen en we zijn super dankbaar voor deze kans. Ze hadden evengoed gewoon niemand kunnen sturen en nu hebben ze vier atleten toch een serieuze boost gegeven.”

Noah Servais in Nottingham (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Over het resultaat valt op zich weinig te zeggen. “Zeker het feit dat het duathlon was, maakt het verschil voor ons nog groter,” legt Dries uit. “Iedereen loopt gewoon ongelooflijk hard. Maar een goede triatleet moet ook een duathlon aankunnen. En we hebben in elk geval de beloftenploeg van Spanje geklopt, met stevig verschil,” aldus Dries.

Groot-Brittanië won voor eigen volk met 42 seconden voorsprong op Zwitserland en Frankrijk.