Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Young Belgian Hammers 11de op Jeugd EK Mixed Team Relay in Kitzbuhel
De Young Belgian Hammers in Kitzbuhel (foto: Kitzbuhel Triathlon)
Nieuws

Young Belgian Hammers 11de op Jeugd EK Mixed Team Relay in Kitzbuhel

In de Mixed Team Relay op het EK jeugd triatlon in Kitzbuhel is België knap elfde geworden op 24 landen. Rhune Vansteenkiste, Wout Franco, Nele Dequae en Balte Thijs gaven het beste van zichzelf en mogen terugkijken op een degelijke wedstrijd. Conclusie: de Belgische jeugdatleten doen het in het zwemmen en het fietsen behoorlijk goed, maar in het lopen is er nog werk aan om het gat met de Europese toplanden letterlijk dicht te lopen. Zaterdag waren er in de Europese individuele finale ook al goeie resultaten.

Nele Dequae in A-finale

Balte Thijs en Wout Franco bij de jongens en Nele Dequae bij de meisjes hadden zich donderdag gekwalificeerd voor de A-finale en ze deden het behoorlijk in hun finales. Nele Dequae zette de goeie lijn van donderdag door en pakte een knappe dertiende plaats op een veertig seconden van het podium. Ze was goed mee voorin in een vrij gesloten wedstrijd waarin het op het lopen aankwam. Daarin was de Russin Anna Goreva duidelijk de sterkste in 26’43. Achter haar werd het een secondenspel met Nele op 13 in 27’41.

Wout Franco ook 13de

Wout Franco mee voorin in Kitzbuhel (foto: Kitzbuhel Triathlon)

Bij de jongens zat Balte Thijs op slechts zes seconden van Wout Franco na het zwemmen, maar het was net te veel om de aansluiting te kunnen maken met de kopgroep. Balte zou 24ste worden. Wout Franco haakte zijn wagonnetje wel aan en liep uiteindelijk naar de 13de plaats op slechts 24 seconden van de Europese kampioen Igor Bellido uit Spanje.

Net geen top-10 in Mixed Team Relay

Rhune Vansteenkiste voor de Young Belgian Hammers in Kitzbuhel (foto: Kitzbuhel Triathlon)

Zondag mochten Balte Thijs en Wout Franco samen met Nele Dequae en Rhune Vansteenkiste aantreden in het EK Mixed Team Relay. Rhune was de eerste atlete van de Young Belgian Hammers. Zij bracht België naar een de 16de plaats en gaf het stokje door aan Wout Franco. Met sterke solo acties van Wout en ook Nele Dequae knokte België zich naar de top-14. Ook Balte Thijs deed het goed en rukte samen met de Portugees Montez naar voor op. Ze reden Israel los en passeerden in de slotfase ook nog Tsjechie. Zo werd het een degelijke elfde plaats in 1u19’50, op tien seconden van de top-10 maar al wel op 3’25 van winnaars Spanje die het haalden voor Hongarije en Frankrijk.