Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper sterkste in spectaculaire T3 triatlon in Antwerpen
Iets meer dan een jaar geleden won Simon De Cuyper de T3 in Antwerpen, hij start ook in de eerste post-corona T3 triatlon (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Simon De Cuyper sterkste in spectaculaire T3 triatlon in Antwerpen

Simon De Cuyper heeft zondag de sprinttriatlon voor de T3 Series, de Belgische Team triatlon competitie, gewonnen in Antwerpen. De Belgische triatleten kregen hetzelfde parcours en dezelfde finish voor zich als de deelnemers aan de wereldbeker, voor veel van hen een unieke belevenis. Simon De Cuyper was de snelste van een ruime kopgroep voor Tom Suetens en de Nederlander Menno Koolhaas.

Spectaculaire pontonstart in de T3 in Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

De atleten van de T3 competitie mochten net zoals de toppers uit de World Cup vanaf het ponton starten. Dat leverde mooie beelden op. Na 750 meter zwemmen waren het de mannen van SMO-Specialized die de macht grepen. Joris Bassle, Simon De Cuyper en Bas Diederen zaten goed mee voorin.

Tom Suetens aan de leiding in T3 in Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

In de 20 km fietsen slaagde de kopgroep er in om uit de greep te blijven van de achtervolgers, waar een viertal Atriac-atleten hard werkten om het verschil zo veel mogelijk te beperken.

Menno Koolhaas wordt derde in T3 Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Vanaf het begin van het lopen ging Simon De Cuyper er als een speer vandaan. Hij pakte meteen een handvol seconden op Tom Suetens, die na 1 ronde een penalty van tien seconden moest uitzitten wegens een dismount-overtreding. Suetens hield wel zijn tweede plaats vast maar aan De Cuyper was niks meer te doen. Simon pakte in 1u01’50 een verdiende overwinning. Tom Suetens kwam 56 seconden later als tweede binnen en Menno Koolhaas liep sterk voor KTT en pakte de derde plaats in 1u03’00.

Podium van de T3 Series in Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Simon De Cuyper zette al een sterke prestatie neer in het BK sprinttriatlon in Sint-Laureins en pakte donderdag de nationale titel bij de militairen. Hij is duidelijk in vorm. “Het begint inderdaad weer goed te gaan en ik voelde me goed vandaag. Maar ik zit nog niet op hetzelfde niveau van vroeger. Ik heb nog niet die vorm te pakken om bijvoorbeeld in de World Cup mee te doen. Daarom ben ik des te blijer met deze overwinning in de T3,” aldus Simon.

“Ik heb mijn penalty genomen, al was ik er me op dat moment niet van bewust dat ik iets verkeerds had gedaan,” zei TurboTom Suetens. “Maar zelfs zonder penalty was Simon vandaag duidelijk de sterkste.”

Naast de dagzege voor Simon De Cuyper was de overwinning per ploeg ook voor SMO-Specialized, met een zesde plaats voor Bas Diederen, een negende plaats voor Joris Bassle en een 17de plaats voor Tim Van Hamme. Atriac Antwerpen pakte voor eigen volk de tweede plaats en leiders TDL-Forsite werden derde.