Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint in Deauville, Thibaut Duy Thien pakt zege in Belman
Alexandra Tondeur wint in Deauville (foto: Activ'Images)
Nieuws

Alexandra Tondeur wint in Deauville, Thibaut Duy Thien pakt zege in Belman

Thibaut Duy Thien, of Thibaut Do voor de vrienden, heeft dit weekend de zevende editie van de Belman triatlon gewonnen. De Belman begon zes jaar geleden met een volledige triatlon, maar sinds vorig jaar is de langste afstand een halve triatlon, met ook een kwart en een sprint erbij. In Frankrijk ging Alexandra Tondeur aan de haal met de overwinning in de halve triatlon van Deauville.

Tondeur met 40 minuten voorsprong

Alexandra The Great, vorige week nog derde in de 70.3 Luxembourg, was een maat te groot voor de concurrentie. In een tijd van 4u26’17 kwam ze als twaalfde overall over de streep. Ze pakte de overwinning met meer dan 40 minuten voorsprong op Charlene Camin. Marion Kerandel verloor bijna een uur op de derde plaats. Bij de mannen won William Menneson in 3u58’05 voor Arnaud Guilloux en Yann Guyot.

Tweestrijd in Belman

In de Belgische Ardennen was er de 7de editie van de Belman, meetellend voor het Ocean Lava circuit. Slechts 107 triatleten haalden het einde van deze zware halve triatlon met vooral veel klimwerk op de fiets. Thibaut Do nam revanche voor zijn DNF in Indeland vorige week, al moest hij stevig zijn best doen voor de overwinning tegen een sterke Olivier Lefebvre. Thibaut haalde het uiteindelijk in 4u52’28 en pakte na Dijon een maand geleden zijn tweede halvetriatlonzege van het seizoen. Lefebvre werd in 4u57’01 tweede. Toni Dierckx werd op ruime achterstand derde.

Nele Paardekam was de beste bij de vrouwen in 6u15’30. Daarna was het bijna een uur wachten op de twee vrouw. Giovanna Deghira werd tweede in 7u11’12. Lise Vaneukem werd derde. Op de kwartafstand ging de zege naar Jesse Van Nieuwenhuyse en Gaby Andres. Theo Hanon en Aurelie Lorce wonnen de sprinttriatlon.

Uitslagen Belman 2019