Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lagae klopt dubbelende Brydenbach in Eeklo, Katrien Maes pakt 3de zege
Nieuws

Lagae klopt dubbelende Brydenbach in Eeklo, Katrien Maes pakt 3de zege

Triatleten Katrien Maes en Kasper Lagae bewezen zondag hun goeie vorm door allebei de overwinning te pakken in de kwarttriatlon van Eeklo. Voor Kasper Lagae was het zijn tweede overwinning in vijf weken tijd. Bij Katrien Maes was het voor de derde keer op prijs op vier weken tijd. Kasper kreeg Tim Brydenbach naast zich op het podium, nadat die zaterdag ook al op het podium stond in Brugge.

Katrien Maes ging van start tot finish aan de leiding en werd geen enkel moment echt bedreigd door Annelien Verheyen en Karlien Claus die tweede en derde werden op meer dan tien minuten. “Het is mijn derde overwinning en ik werd nog een keer derde de laatste vier weken,” vertelt Katrien. “Ik ben zeer tevreden met de resultaten. Begin mei had ik hier alleen maar van kunnen dromen.. Ik sukkel al sinds augustus 2018 met blessures in beide benen waardoor ik niet kon lopen en ben al aantal keer hervallen.”

Katrien: “Meer niet gelopen dan wel”

“Ik heb meer weken niet gelopen dan wel. De voorbereiding was alles behalve goed. Uiteindelijk ben ik dan toch kunnen starten in Hamme met een bang hartje. Ga ik het lopen wel aankunnen? Want lopen op training doe ik niet, het been moet zo min mogelijk belast worden. In Hamme was het lopen geen meter te ver, het was vechten tegen spierkrampen. Ondertussen heb ik vier wedstrijden afgewerkt en het gaat elke week een beetje beter, maar ik voel toch dat ik alert en voorzichtig moet blijven,” aldus Katrien.

Bij de mannen stond er net zoals in Meer geen maat op Kasper Lagae. Nadat de ‘Poulidor’ van het Belgische triatlon zijn eerste zege in Meer behaalde vijf weken geleden kwamen er weer een aantal tweede plaatsen bij. Maar in Eeklo was hij duidelijk de beste. “We kwamen met vier uit het water. Samen met Sanne Swolfs, Tim Brydenbach en Brecht Vanvooren hadden we dertig seconden achterstand op leider Jonas De Wachter.”

Kasper: “Ik had het jullie verteld he…”

Kasper Lagae maakte weer het verschil op de fiets. “Na vijf km ben ik risico’s beginnen nemen op het bochtige parkoers en ondertussen draaide ik ook de gaskraan volledig open. Enkel Sanne Swolfs volgde nog. Uiteindelijk ben ik met twee minuten voorsprong binnen gekomen. Die voorsprong heb ik nog vergroot tijdens het lopen. Een mooie afsluiter van de vijf-weekse… En ik had het jullie verteld he,” aldus Kasper, die inderdaad in de aanloop naar Eeklo ons een berichtje stuurde: “Eeklo is voor mij zondag.”

Kasper Lagae won de kwarttriatlon in 1u45’54. Tim Brydenbach werd een dag na zijn derde plaats in Brugge opnieuw knap tweede in 1u48’49. Brecht Van Vooren pakte de derde plaats in 1u49’34 voor Laurent Nobels en Jonas De Wachter.

Uitslagen Eeklo