Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mets en Sibick zegevieren in Brasschaat.
Nieuws

Mets en Sibick zegevieren in Brasschaat.

Met de parktriatlon in Brasschaat stond opnieuw een klassieker op de agenda. Dit jaar koos de organisatie voor een 1/3 formule. 1,6 km zwemmen, 65km fietsen en 16km lopen zouden beslissen wie er dit jaar met de zege aan de haal zou gaan. Na een mooie strijd op beide fronten kwamen Tom Mets en Helga Sibick als eerste over de meet.

Met z’n drieën voorin

Na het zwemmen ontstond er bij de heren al snel een kopgroep van drie. Tom Mets, Lander Dircken en David De Grooff losten elkaar voor geen meter (of beter 10meter) en kwamen zo als leiders de wissel binnen. Achter hen beperkten Bob De Wolf en Bart Schrooyen de schade en kwamen zo als vier en vijf binnen.

Tom Mets met snelste loopbenen

In de afsluitende run van 16km verdeeld over drie ronden bepaalde Mets al snel het tempo. Dircken werd het eerste slachtoffer en iets later moest ook De Grooff de rol lossen maar hij kon na één loopronde de schade enigszins beperken. Pas na twee rondes kon Tom Mets een definitieve kloof slaan en die behield hij in de laatste vijf kilometer. David De Grooff kwam als tweede over de streep. Ben De Wolf mocht finaal ook mee op het podium nadat hij Lander Dircken in de laatste hectometers alsnog remonteerde.

Sibick op en over Vanclooster

Bij de dames werden de rollen in iedere discipline steeds herverdeeld. Na het zwemmen kwam Jitka Laurent als eerst uit het water maar eenmaal op de fiets zag zij Lore Vanclooster haar snel voorbij steken. Ook Helga Sibick kwam haar even later voorbij en met een achterstand van een minuut na Vanclooster kwam ze de wisselzone binnen. Reeds in de eerste loopronde stelde Sibick orde op zaken en kon zo onbedreigd naar een mooie overwinning lopen. Lore Vanclooster hield nog een handvol seconden over op Laurent en zo mochten beide dames mee op het podium.