Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Multisport: Angelo Vandecasteele herhaalt WK-stunt, drie extra medailles
Angelo Vandecasteele pakte in 2019 brons op het EK (foto: ETU)
Duathlon

EK Multisport: Angelo Vandecasteele herhaalt WK-stunt, drie extra medailles

Met het EK duatlon werd zondag de tweede discipline van het Europees Multisport Festival in Targu Mures gehouden. Dat leverde België maar liefst drie medailles op. Arnaud Dely pakte zilver bij de beloften en Giani Vanden Broucke deed hetzelfde bij de juniores. Bij de elites behoorde Angelo Vandecasteele al tot de beste drie van de wereld en in Transylvanie deed hij zijn bronzen stunt nog eens over.

“Bevestiging van WK”

Angelo Vandecasteele werd in april al knap derde in het sterkbezette WK duatlon, achter wereldkampioen Benjamin Choquert en de Spanjaard Emilio Martin. Zondag werd het opnieuw brons, opnieuw achter Choquert en Martin, een heruitgave dus van het podium in Pontevedra eerder dit jaar. “Ik ben zelf heel tevreden van mijn wedstrijd,” vertelt Angelo. “Het is de bevestiging van het WK voor mij. En ik hoor het nog altijd graag dat ik tot de drie besten van de wereld behoor,” aldus Angelo, die opnieuw vlak achter Martin finishte. In Pontevedra was het verschil 1 seconde, nu waren het er 2. En hij zat ook een stuk dichter bij Choquert.

Alle Belgen in top-15

Arnaud Dely met zilver in Targu Mures (foto: ETU)

In Targu Mures werd het EK een sprintduatlon voor alle categorieen, waardoor elites samen met U23 en juniores van start gingen. Alle Belgen gingen goed mee en finishten uiteindelijk overall allemaal in de top-15, een sterke prestatie. In het lopen lag het allemaal dicht bij elkaar. Vincent Bierinckx werd knap negende. Arnaud Dely pakte de 11de plaats en het zilver bij de beloften op negen seconden van de nieuwe Europese kampioen. Nicolas Tilman werd 13de en junior Giani Vanden Broucke werd 15de, goed voor zilver.

Zilveren medaille voor Giani Vanden Broucke (foto: ETU)

Bessemans net niet en 85-jarige winnaar

Bij de age groupers greep Chris Bessemans net naast een medaille. Hij werd vierde bij de M30. De mooiste age group zege was voor een 85-jarige Brit bij de M85. Hij heeft dan ook niet voor niets Maurice Young…

Vijf medailles

Met de drie extra medailles staat de teller ondertussen al op vijf stuks voor het Belgische team in Roemenie. Tim Van Hemel, Arnaud Dely en Giani Vanden Broucke zorgden voor zilver, Angelo Vandecasteele en Lander Sels pakten brons.