Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diefstal in wisselzone in Kortrijk, deelnemer herkend op videobeelden en opgepakt
Nieuws

Diefstal in wisselzone in Kortrijk, deelnemer herkend op videobeelden en opgepakt

We kregen de laatste tijd al een paar keer te horen over onverklaarbare verdwijningen van duur triatlonmateriaal in de wisselzone van een wedstrijd. Ook in Kortrijk werden er tijdens de triatlon twee fietscomputers gestolen in de wisselzone. De dader werd gelukkig herkend op camerabeelden en kreeg enkele dagen later de politie op bezoek. De fietscomputers zijn gelukkig terug bij de rechtmatige eigenaars en de dader mag het binnenkort voor de rechtbank gaan uitleggen.

Wisselzone hermetisch afgesloten

Vincent Servaege, organisator van het triatlon- en duatlonfestival in Kortrijk stond perplex. “Tijdens onze Triatlon Kortrijk werden twee fietscomputers gestolen in de wisselzone. Aangezien we alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen hadden om de wisselzone hermetisch af te sluiten voor derden, vonden we dit heel vreemd. Maar wij hadden ook veiligheidscamera’s in de wisselzone,” vertelt Vincent.

Dief gepakt, fietscomputers terecht

“Dankzij de veiligheidscamera’s konden we heel snel achterhalen dat de computers door één van de deelnemers waren gestolen. Door het snelle ingrijpen van de politie kreeg de dader enkele dagen later al bezoek en zijn de fietscomputers ondertussen weer bij de rechtmatige eigenaars. De dader verschijnt binnenkort voor de correctionele rechtbank,” legt Vincent verder uit.

Organisatoren en deelnemers waarschuwen

“Je kan het je eigenlijk niet voorstellen dat deelnemers van elkaar beginnen te stelen. Als organisatie sta je daar machteloos tegen. Gelukkig hadden wij de camera’s. We hopen alleszins op deze manier de organisaties en natuurlijk ook de deelnemers hiervan te waarschuwen. En hopelijk zal het misschien ook potentiële daders aanzetten om eerst eens twee keer na te denken. We hebben de federatie er ook van op de hoogte gebracht en ik kan andere organisaties alleen maar aanraden om zelf ook te voorzien in veiligheidscamera’s,” aldus Vincent.