Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck verstevigt leiderspositie in Challenge World Bonus ranking
Pieter Heemeryck geeft alles in de run in Challenge Prague (foto: Be Movi)
Nieuws

Pieter Heemeryck verstevigt leiderspositie in Challenge World Bonus ranking

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck staat nog steeds aan kop van de wereldrangschikking van Challenge Family, de tweede grote internationale reeks long distance triatlons. In de Challenge World Bonus ranking verstevigt Pieter zijn leidersplaats na zijn podiumplaats in de Challenge van Praag vorige week. De DOMO-Scott triatleet telt al 550 punten voorsprong op Andi Dreitz.

Zijn tweede plaats in Praag leverde Pieter 200 extra punten op. Daarmee realiseert ‘De Reiger’ een puntentotaal van 1.600 punten. Alleen de beste zes resultaten van een triatleet worden meegenomen en dus ziet het er voor dit jaar super goed uit voor Heemeryck. De winnaar van de World Bonus mag rekenen op 30.000 dollar.

Dreitz op 550 punten

Zijn naaste achtervolger is Andreas Dreitz, na diens zege in Roth naar de tweede plaats gestegen, maar al wel op 550 punten van Pieter. Bovendien mag er maar 1 volledige triatlon meegeteld worden voor de World Bonus en op de halve triatlons zien we Dreitz minder vaak scoren. Romain Guillaume staat op de derde plaats met 950 punten en Sebastian Kienle is vierde met 750 punten. Bart Aernouts staat op de 18de plaats met 300 punten.

Vier vrouwen dicht bij elkaar

Bij de vrouwen wordt het spannend, nu ook Radka Kahlefeldt zich bovenaan komt mengen in de strijd om de 30.000 dollar. Daniela Bleymehl staat nog aan de leiding met 1.450 punten. Lucy Charles volgt op 200 punten. Radka Kahlefeldt is derde met 1.150 punten en Lisa Roberts staat vierde met 1.065 punten. De Belgische vrouwen Sara Van De Vel en Katrien Verstuyft staan op de 30ste plaats met 150 punten.