Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hemel, De Cuyper en Heemeryck over erg open race op BK kwarttriatlon
Jonathan Wayaffe krijgt een champagne douche van Simon De Cuyper en Tim Van Hemel op het BK sprint in Sint-Laureins 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Van Hemel, De Cuyper en Heemeryck over erg open race op BK kwarttriatlon

Het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon bij de mannen belooft zaterdag erg spannend te worden in Wuustwezel. Wij gingen alvast eens polsen bij uittredend kampioen Tim Van Hemel en nog twee ex-Belgische kampioenen: Simon De Cuyper en Pieter Heemeryck. Ook zij houden alle opties open.

Het is moeilijk om een echte topfavoriet aan te duiden. Dit seizoen is het niveau in de breedte erg sterk zonder dat er iemand op nationaal vlak echt bovenuit stak. Marten Van Riel en Jelle Geens bereiden zich voor op het olympisch testevent in Tokio en World Cup triatleten Erwin Vanderplancke en Christophe De Keyser laten het BK ook aan zich voorbijgaan.

Tim: “Laatste jaren verrassende winnaars”

Was dit nu bij zijn eerste of tweede finish in Izegem? 😉 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Wat overblijft is de creme de la creme van de nationale triatlon scene… Met op kop titelverdediger Tim Van Hemel. Die werd geplaagd door blessure aan het begin van het seizoen, werd ondertussen papa, maar deed wel een goeie ETU race in Malmo. “Ik ben van plan om me in het goeie wiel te nestelen na het zwemmen en erover te gaan met het lopen. Het zal vooral zaak zijn van verstandig te koersen. Er zitten heel wat kleppers bij, dus ik verwacht een mooie race. Voorspellingen zijn moeilijk, aangezien een BK dikwijls een verrassende winnaar kent. Kijk maar naar Arthur Dejaeghere in 2017 en mezelf in 2018,” aldus Tim.

Pieter: “Vroege start is net als long distance”

Pieter Heemeryck is in Samorin voer voor de pers (Foto 3athlon.be – Gert-Jan D’haene)

Pieter Heemeryck is sowieso een van de verrassingen van het BK. Het gebeurt immers niet zo vaak meer dat de leider van de Challenge World Bonus de lange afstand omruilt voor de kwartafstand. “Voor mij wordt het niet echt een grote aanpassing, het is bijna even vroeg starten als bij de lange afstand,” lacht Pieter. “Ik kijk er wel naar uit. Het is vijf jaar geleden dat ik mijn eerste en enige Belgische titel op de kwartafstand behaalde. Eens kijken of ik in Wuustwezel de snelheid van de kwartafstand heb,” aldus Pieter.

Simon: “Heemeryck is een all-rounder”

Simon De Cuyper wint T3 in Antwerpen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Dit jaar maakte ex-Belgisch kampioen Simon De Cuyper indruk in de nationale titelstrijd op de sprintafstand. Hij wil voor het podium gaan, maar ziet andere grote favorieten. “In afwezigheid van Jelle en Marten ligt de strijd redelijk open. Voor mij is Pieter Heemeryck de topfavoriet. Ook al is hij meer gefocust op de lange afstand, als wereldtopper op 70.3 moet dit hem zeker ook liggen. Pieter is all round en heeft geen minder onderdeel.”

Ook Simon is ervan overtuigd dat het spannend kan worden, maar heeft zelf ook ambities: “Andere kanshebbers zijn, volgens mij, de mannen die op het podium stonden op het BK sprint. Dus Wayaffe, Van Hemel en mezelf…” aldus een lachende Simon De Cuyper die zeker zal meestrijden voor het podium en de titel.