Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kaz Verstraete finisht in de top-20 van de extreme Inferno triatlon
Nieuws

Kaz Verstraete finisht in de top-20 van de extreme Inferno triatlon

De Inferno triatlon in Zwitserland is een van de meest uitdagende triatlonwedstrijden ter wereld, met vier disciplines en in totaal meer dan 5.000 hoogtemeters… en met een Belgische triatleet in de top-20 dit weekend. Kaz Verstraete kwam als negentiende triatleet boven op de top van de Schilthorn.

Kaz Verstraete is niet aan zijn proefstuk toe. De triatleet van de Ironmanagers bewees op jonge leeftijd met een late triatlonroeping toch een talent te zijn. In 2016 was hij er voor het eerst bij op het WK 70.3 en ondertussen heeft hij zijn hart verloren aan de lange afstand, zowel in triatlons als in trail runs. Dit jaar eindigde hij nog tweede in de La Chouffe trail in voorbereiding op de Inferno.

“Eentje voor de boeken…”

Hij had het over een prima dag. “Het was een perfecte dag om zondag de Eiger, Monch, Jungfrau en een paar andere schoonheden te zien in het Berner Oberland. En dus ben ik maar van de Stechelberg naar de top van de Schilthorn geklauterd,” lacht Kaz. “Daarvoor had ik ook de Thunersee overgezwommen, op de fiets de Grosse Scheidegg overwonnen, met een klein mountainbike avontuur op de Kleine Scheidegg… Eentje voor de boeken,” aldus Kaz.

Hurzeler wint zesde keer

De winnaar van de Inferno was al voor de zesde keer Samuel Hurzeler. De Zwitser deed 8u49’45 over de 3 km zwemmen in de Thunersee, de 97 km op de racefiets met 2.145 hoogtemeters (met onder andere de Beatenberg, de Grosse Scheidegg en de Grindelwald), de 30 km mountainbiken met 1.180 meters over de Wengen en de Kleine Scheidegg en de 25 km lopen met 2.175 hoogtemeters naar de top van de Schilthorn. Ramon Krebs deed er elf minuten langer over. Kaz Verstraete werd eerste Belg op de negentiende plaats in 10u22’48.

Wereldkampioene duatlon wint

Bij de vrouwen ging de winst voor het eerst naar wereldkampioene duatlon Petra Eggenschwiller die op minder dan een maand voor het WK in Zofingen in 10u10’30 met overwicht de overwinning pakte. Alexandra Zurcher werd op 23 minuten achterstand tweede. De Nederlandse Heleen De Hooge Bij De Vaate werd vijfde in 11u12’53. Claudia Striekwold, ook bij ons goed bekend van vooral de Sportevents wedstrijden, werd achtste in 11u55’35.