Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Keep on rocking in the Ironman Kalmar”: Triatleet loopt en zingt in Zweden
Opvallend

“Keep on rocking in the Ironman Kalmar”: Triatleet loopt en zingt in Zweden

Na de stunt van Jan Frodeno in de Allgau triatlon dit weekend, troffen we in de Ironman Kalmar in Zweden ook een stuntende triatleet aan, die tijdens zijn marathon even de tijd nam om mee te zingen met een plaatselijke rockband. In plaats van Rocking In The Free World werd de versie van triatleet Frederik Isberg “Keep on running in the Ironman Kalmar”… En hij was ondanks de zware inspanningen nog goed bij stem ook.

“Het was volledig spontaan”

De plaatselijke rockband Love&Hate vrolijkte de triatleten en de toeschouwers op langs het parcours. De Zweedse triatleet Frederik Isberg was na 3,8 km zwemmen en 180 km fietsen nog bezig aan zijn marathon van 42 km toen hij spontaan de microfoon greep en een versie van Neil Young’s Rocking In The Free World bracht, waarbij hij de tekst aanpaste naar “Keep on running in the Ironman Kalmar”. En hij deed dat verre van slecht. “Het was volledig spontaan,” vertelt Isberg aan de Zweedse krant Barometern.” Ik heb eerder in rockbands gezongen. In de districten rond Helsingborg en sommige op bruiloften en begrafenissen en dergelijke.”

“Zeven uur lang gespeeld”

Zangeres Annika Lennartson van Love&Hate kon het gastoptreden wel apprecieren. “We gingen wat liedjes spelen voor de lol, om de triatleten te motiveren,” vertelt ze. “Maar we kregen zo’n geweldige reactie van alle deelnemers plus de menigte die langs de weg stond dat we uiteindelijk van 12 tot 19 uur zijn blijven optreden. Er waren veel gelukkige gezichten, duimen omhoog en high fives. Het hoogtepunt waren twee triatleten die bij ons stopten en zongen! Want niet alleen Frederik, maar ook een Deense man stopte om mee te zingen,” aldus Annika.