Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christine Verdonck viert bij rentree, Devlin Derudder proeft van de overwinning
Foto's De Sportfotograaf
Nieuws

Christine Verdonck viert bij rentree, Devlin Derudder proeft van de overwinning

Naast de 111 op zondag stond er de avond voordien ook een sprinttriathlon op het programma in Deinze. Met heel wat passages op de Grote Markt kon het publiek vanop de eerste rij van het spektakel genieten waar Verdonck bij dames en Derudder bij de heren met de zeges aan de haal gingen.

Derudder maakt het af in het lopen

Bij de heren bleef het pak nog vrij goed bijeen na het zwemmen maar eenmaal op de fiets was het al snel duidelijk dat het om de zege tussen Devlin Derudder en Robin Laurent zou gaan. De twee losten elkaar voor geen vin en doken zo samen de wisselzone binnen. In het lopen legde Derudder er meteen de pees op en kon meteen zo een kloof slaan op zijn tegenstander. Ronde per ronde liep hij verder uit en haalde zo knap de zege binnen. Laurent werd een verdienstelijke tweede en Brank Raes mocht als derde mee op het podium na een beklijvend duel met Dimitri Ghysens.

Weyn kraakt bij derde versnelling

Net zoals bij de heren kregen we ook bij de dames al snel een tweestrijd. Shelsea Weyn kwam als eerste uit het water en tekende zo ook voor de snelste zwemtijd van alle! deelnemers. Christine Verdonck volgde op 20 seconden op de tweede plaats. Eenmaal op de fiets kon Verdonck al in de eerste ronde de kloof dichten en zo maakten de dames er een snelle koppeltijdrit van. Samen doken ze de wissel in en daar was het Verdonck die als eerste de loopschoenen aantrok en begon met een handvol seconden aan de laatste 5km lopen. Shelsea Weyn slaagde er alsnog in om de kloof te dichten en deed dat tot twee maal toe. Maar de derde versnelling was de goeie en zo liep Christine Verdonck bij haar wederoptreden naar een mooie maar knap lastige zege voor Shelsea Weyn. Joni Meere vervolledigde de top drie.