Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht voor Belgisch kampioenschap duatlon in Herentals
De start van de duatlon in Halle in 2019 (foto: Ann Denayer)
Duathlon

Groen licht voor Belgisch kampioenschap duatlon in Herentals

Nadat Triatlon Vlaanderen vorige week al de oplossing van een Belgisch kampioenschap duatlon in Herentals naar voor schoof, is er nu ook formeel groen licht na goedkeuring vanuit nationale federatie BE3. De deal was eigenlijk vorige week al rond, maar de uiteindelijke beslissing liet nog even op zich wachten. Maar Triatlon Vlaanderen kon de nationale federatie overtuigen en zo kwam er ook officiele bevestiging dat het BK duatlon op 15 september in Herentals doorgaat, weliswaar over de sprintafstand.

BK over sprintafstand

“We hebben het effect van de berichtgeving vorige week gevoeld, want we hebben heel wat inschrijvingen binnen gekregen,” legt Dominique Van Hemelen van het samen met FROS organiserende Technicel-Heylen Vastgoed triatlon team uit. “Helaas hadden we geen ruimte in ons programma om voor een kwart-duatlon te gaan en dus wordt het een BK over de sprintafstand met 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen, maar we zijn blij dat we samen met de mensen van Torhout en de Vlaamse federatie een oplossing hebben kunnen bieden voor de duatleten,” aldus Dominique.

Goeie samenwerking tussen 3 partijen

Dankzij de samenwerking tussen de medewerkers van Triatlon Vlaanderen, organisator Joerie Vansteelant van Torhout, waar het BK oorspronkelijk gepland was, en de ploeg van Technicel-Heylen Vastgoed is er vooral gekozen voor een oplossing in het voordeel van de duatleten die van het BK een hoofddoel hadden gemaakt. Topfavoriet Angelo Vandecasteele liet meteen weten dat hij blij is met deze oplossing. “Ik heb liever een BK over de sprintafstand dan helemaal geen titelstrijd,” aldus Angelo.

En nu inschrijven maar!

De komende dagen zal de website van de nieuwe organisatie op punt gezet worden, maar inmiddels kunnen atleten zich melden via de 3VL inschrijfmodule. Atleten die graag een duatlon racen, maar passen voor het BK-geweld, kunnen zich melden voor de recreatieve wedstrijd.

3athlon.be volgt BK duatlon live

Met 3athlon.be gaan we, in navolging van het BK kwarttriatlon in Wuustwezel, live gaan vanuit Herentals, met tekst updates, foto’s en video interviews. Inschrijven maar, beste duatleten… En houd onze site in de gaten want in de komende weken gaan we een uitgebreid duatlon-dossier brengen!