Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pro-triatlete Lauren Goss stopt carriere na positieve dopingtest door CBD-zalf
Lauren Goss werd pas nog tweede in de Escape From Alcatraz triatlon (foto: Lauren Goss)
Nieuws

Pro-triatlete Lauren Goss stopt carriere na positieve dopingtest door CBD-zalf

Een op het oog ‘onschuldige’ CBD of Cannabidiol zalf levert professioneel triatlete Lauren Goss een dopingschorsing van zes maanden op. De CBD-zalf bevatte volgens Goss meer dan de toegestane 0,05 procent THC (de stof in de cannabis-plant waar je high van wordt) die aangegeven was op het etiket. THC lijkt niet meteen een bevorderend middel, maar staat wel op de dopinglijst. Goss bekende de zalf, die ook in ons land populair is om zijn heilzame werking, al een tijd te gebruiken. De 31-jarige Amerikaanse kondigt nu per direct het einde van haar carriere aan. Zij maakte dit behoorlijk heftige nieuws zelf bekend via haar Instagram.

“Waarschuwing voor atleten die CBD gebruiken”

,,Met veel verdriet deel ik het nieuws dat ik aanstaande zaterdag niet deel zal nemen aan het WK Ironman 70.3. Het is zelfs zo dat ik enigszins genoodzaakt ben mijn carrière als professioneel triatleet te beëindigen. Ik heb een schorsing van zes maanden geaccepteerd voor een positieve test op THC, een stof gevonden in de CBD zalf, die ik gedurende één maand tweemaal daags gebruikte voor het behandelen van een enkelblessure. De zalf is getest en bleek meer THC te bevatten dan aangegeven op het etiket. Laat dit vooral een waarschuwing zijn voor atleten die ook gebruik maken van het product om blessures te behandelen.”

“Nooit bij stilgestaan”

“Ik ben extreem gedeprimeerd, nerveus en onzeker over wat ik nu zal doen. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij. Desalniettemin is het zo dat ik hier totaal niet bij stil heb gestaan, aangezien het zoveel wordt gebruikt; zeker in Boulder. Ook geloof ik niet dat het een positief effect op prestaties heeft.”

Goss sluit haar bericht af met een bedankje: ,,Bedankt aan iedereen die mij de afgelopen negen jaar heeft gevolgd en gesteund. Triathlon heeft mij veel geleerd en meer gebracht dan ik ooit had verwacht toen ik in 2010 begon. Ik heb geen spijt en ik hoop dat ik al mijn kennis kan overbrengen op de volgende generatie. En nu is het hoofdstuk afgesloten. Op naar nieuwe uitdagingen. Bedankt.”

4 zeges in 2018 en een depressie

Lauren Goss was de afgelopen jaren een erg succesvolle triatlete, met in 2018 nog vier overwinningen in het 70.3 Ironman en het Challenge triatlon circuit. Na de winst in de 70.3 Lima kreeg ze te kampen met een depressie en sindsdien was ze een ambassadrice om je ‘mental health’ te behouden tijdens het sporten en trainen. Dat is wellicht ook de reden geweest waarom ze zich bezighield met alternatieve therapieen, zoals het gebruik van CBD-zalf.

CBD-producten ook in ons land populair

CBD-zalf wordt in ons land ook meer en meer gebruikt, net zoals andere producten met CBD erin. Er zijn ondertussen al 34 CBD-winkels in ons land, maar er blijft toch enige controverse rond bestaan, zoals je kan lezen in dit artikel in Het Nieuwsblad.